SENAD BAŠIĆ:

'Teško me je nasmijati, al' kad se nasmijem, to pamtim'

10.04.2013 u 15:06

Bionic
Reading

Bosanskohercegovački glumac Senad Bašić već šestu godinu zaredom nasmijava hrvatsku publiku u ulozi Faruka Fazlinovića, zbunjenog rokera, producenta i vlasnika glazbenog studija

Sve je počelo davne 2006. godine kada su Mustafi Nadareviću i tada 46-godišnjem Bašiću ponudili prvu televizijsku suradnju na projektu zvanom 'Dobri momci'.

'Ja isto imam sina koji ima 23 godine i njemu se jako sviđa, i on planira isto tako, ako meni bog da zdravlja, živjeti sa mnom do 50. Ako može Faruk s Izetom, što se ne bi i on grebao za moju penziju. Kako ja reagiram... Nemoj da budem bezobrazan. Sine dragi, kažem ja, nemoj da te nabijem nogom', šali se Senad.

Senad je odigrao više od 60 kazališnih predstava, glumio u bosanskim hit filmovima poput 'Nafake', 'Gori vatra' i 'Kod amidže Idriza'. Osamdesetih je godina također nasmijavao publiku s kultnom predstavom 'Audicija'. Nakon završene prve godine studija glume, debitirao je na dubrovačkim ljetnim igrama 1984. godine glumeći Hamleta. Kao profesor glume na akademiji predaje već osam godina. Član je Kamernog teatra 55 u Sarajevu.

'Od 1984. se profesionalno bavim glumom i kad je u pitanju gluma i svi medij, TV, film, teatar... Teško me je nasmijati, ali kad se nasmijem to pamtim za sva vremena. A kakav je to humor? To je životno mogući humor, može biti i humor zvjezdanih faza, ali samo da je životno moguće, ljepota šarma ali da postigne veliki efekt, nekad se znam dobro nasmijati samo na namigivanje', kaže glumac.