kontroverzna pjesma 'mama šč'

Tereza Kesovija 'navijala kao luda' za Let 3: 'Nakon pobjede sam tako zaurlala da me cijela Grašćica čula kako se derem'

13.02.2023 u 10:03

Bionic
Reading

Tereza Kesovija nije krila oduševljenje pobjedom pjesme Leta 3 'Mama ŠČ', no za razliku od nje, brojni glazbenici vrlo su kritični prema stihovima i nastupu koji će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu u Liverpoolu

Let 3 pobijedio je na ovogodišnjoj Dori s kontroverznom pjesmom 'Mama ŠČ' koja je ubrzo podijelila javnost. Jedni smatraju kako zbog neobičnih stihova ova pjesma nije zaslužila pobjedu, no većina se slaže kako je trijumf zaslužen te je odličan odabir za predstavljanje Hrvatske na Eurosongu u Liverpoolu.

Među onima koji su dali svesrdnu podršku kultnom bedu je i Tereza Kesovija. Pjevačica je 2020. godine s Letom 3 surađivala na novoj verziji pjesme 'Sam u vodi' s albuma 'Two Dogs Fucking', a sada nije skrivala uzbuđenje zbog njihove pobjede priznajući da je 'navijala kao luda'.

'Kad sam čula da su oni pobijedili, tako sam zaurlala da je cijela Graščica čula kako se derem: Bravoo!', rekla je 84-godišnja glazbena diva za Danas.hr.

  • +7
Tereza Kesovija i Let 3 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

U jednom ranijem intervjuu za Jutarnji list priznala je da je godinama imala skepsu prema kontroverznim nastupima Leta 3, no priznala je kako je zaključila da oni to čine kao protest prema svemu lošem što se događa u društvu, zbog čega je i prihvatljivo.

S njom se, pak, nije u potpunosti složio jedan od najcjenjenijih hrvatskih tekstopisaca Tonči Huljić koji je bio nešto kritičniji.

'U što se, eto, Eurovizija pretvorila kada ja moram kazati da je za tu i takvu Euroviziju Let 3 najbolja opcija. U večeri u kojoj se nalazimo ima preko deset baltičkih i skandinavskih zemalja koje su svijet za sebe i one nas neće pustiti u svoj svijet', rekao je Huljić za Danas.hr izrazivši skepsu u broj glasova koji ćemo na natjecanju za najbolju pjesmu Europe dobiti od susjednih zemalja.

  • +5
Let 3 pobjednici Dore 2023. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

Negdje između je Tony Cetinski koji se nada da će ovaj nastup donijeti solidan rezultat na Eurosongu, ali i upozorava na nedostatak granica u stihovima i izvođenju pjesme 'Mama ŠČ'.

'Hajde, ove godine ćemo probati sa šok terapijom pa ćemo vidjeti na što će to izaći i što će se dogoditi. Ja njih volim i družimo se, a moja supruga ih isto obožava. Kaže: 'Ma to je super, nek' se malo zezamo ove godine'. Samo treba imati neke granice jer ipak predstavljaš svoju zemlju, ne predstavljaš samog sebe', zaključuje Tony.

  • +2
Let 3 traktorom stigao na Doru Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

S najoštrijim komentarom jučer se oglasio Alen Vitasović koji je rekao:

'Ljudi su debili. Živimo u ultra poseljačenoj državi, homofobnoj, ultrakatoličkoj, katolibanskoj čak, zaostali negdje u tko zna kojem – stoljeću. Let 3 je jednostavno savršen za tu paradu loše glazbe i kiča, s jednom razlikom... Ma koliko se njihova pjesma činila glupom i banalnom - ona to nije. Samo za shvatiti poruku koju Let 3 šalje svojim 'ŠČ' treba ipak imati i nešto više od vakuuma u glavi. Oni će tamo, ako ništa drugo, napraviti rusvaj kakav ta seljačka manifestacija i zaslužuje ', poručio je pjevač.