putuju u englesku

Let 3 nakon pobjede na Dori: 'Dat ćemo sve od sebe da u Liverpoolu napravimo spektakl'

12.02.2023 u 12:03

Bionic
Reading

Riječki rokeri nastupili su na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije s pjesmom Mama ŠČ!, a njihova izvedba podigla je atmosferu u opatijskoj dvorani Marino Cvetković. Opravdali su titulu favorita za koje su slovili od prvog dana nakon predstavljanja natjacetaljskih pjesama i premoćno odnijeli pobjedu

Osnivač i bas gitarist Leta 3, Damir Martinović Mrle je objasnio kako pjesmu 'Mama ŠČ!' uopće nisu radili za Doru niti za Eurosong nego za Let 3. 'Pjesma je tipična naša, ali s obzirom na antiratni duh i tematiku mislili smo da bi je bilo dobro prezentirati na Dori', rekao je na konferenciji za novinare u Opatiji netom nakon pobjede na Dori.

Otkrili su da dosad nisu osjećali potrebu za nastup na Dori, no kako je umjetnički poriv ovoga puta bio previše jak. Istaknuli su da je pjesma antiratna i da su htjeli da dođe do šire javnosti. Priznali su da nisu očekivali pobjedu.

  • +5
Let 3 pobjednici Dore 2023. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

'S obzirom koliko smo truda napravili, imali raznih aktivnosti kod promocije pjesme, ali i dobar odjek kod publike shvatio sam da jesmo favoriti. Hvala svima koji su glasali za nas, ovo je dominanta pobjeda. Mi smo vrijedni i marljivi i dat ćemo sve od sebe da u Liverpoolu napravimo spektakl, da predstavimo Hrvatsku u najboljem mogućem svjetlu. Nadam se da ćemo ući makar u finale', kazao je frontmen benda Zoran Prodanović Prlja. Oba glazbenika su dosad pratili Euroviziju, a Mrle je otkrio kako je zbivanja na najpoznatijem pjevačkom natjecanju Europe počeo pratiti zahvaljujući kćeri.

ŠČ

Ništa manje nismo ni očekivali: Let 3 na Doru stigao traktorom

Pogledaj galeriju

Prije Dore su za Večernji list objasnili su što znači ŠČ. Rekli su da je to univerzalna riječ koja se može koristit i u pozitivnom i u negativnom kontekstu. 'Blažen naš rječnik u kojem jednom riječju možeš kazati sve. Tako je dosad bilo kad bi kazali j***ga, a vjerujem da će i ŠČ uskoro ući u rječnik', izjavio je Prlja.