AMERIKANKA I BRITANKA

Tenzije između Meghan Markle i Kate Middleton ne prestaju, a razlog je zapravo jednostavan

21.12.2018 u 12:02

Bionic
Reading

Otkako se u svibnju udala za princa Harryja, na britanskom dvoru ne prestaju tenzije, osobito između dviju šogorica, buduće kraljice Kate Middleton i Meghan Markle. Dobro upućeni tvrde da je razlog svemu zapravo poprilično jednostavan

Meghan Markle prva je Amerikanka nakon Wallis Simpson davne 1937. godine, koja se udala za člana britanske kraljevske obitelji, a od vjenčanja održanog u svibnju, ne prestaju tenzije na dvoru. Dobro upućeni izvori tvrde kako se razlog zapravo krije u sukobu dviju kultura, kao i u tome da je Meghan navikla izreći sve što joj je na pameti.

  • +16
Meghan Markle i Kate Middleton na ženskom finalu Wimbledona Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

37-godišnja vojvotkinja od Sussexa uskoro bi trebala dobiti prvi veći kraljevski angažman, koji uključuje pokroviteljstvo odabranoj dobrotvornoj udruzi ili ustanovi, no do sada je poprilično dala do znanja da su joj ambicije puno veće te da namjerava više poraditi na obrazovanju, ali i osnaživanju žena, kao i mladih djevojaka diljem svijeta.

To je pokazala i sa svojim prvim projektom - kuharicom 'Together: Our Community Cookbook', koju je napravila u suradnji sa grupom žena koje su izgubile dom prošle godine u velikoj eksploziji u zgradi Grenfell Tower u Londonu u kojoj je poginulo 70 ljudi.

'Sama palača magično je mjesto, ali ujedno i mjesto gdje je apsolutno sve zabranjeno. Stoga je najteži posao za svakog člana kraljevske obitelji da prihvate Meghanine ambiciozne planove i pomognu joj u ostvarivanju istih. Za nju je frustrirajuće ukoliko joj netko kaže da nešto ne može, dok je Kate, s druge strane, totalna suprotnost, no i dalje snažna žena', rekao je izvor blizak kraljevskoj obitelji.

Budući da je 36-godišnja vojvotkinja od Cambridgea odrasla na engleskom selu, zajedno sa svojim suprugom, princom Williamom, stvorila je njihovu malu obitelj i oboje su itekako sigurni u sve što rade.