NEUOBIČAJEN POTEZ

Sve je iznenadila: Engleska kraljica redovnom linijom vlaka stigla u Sandringham

20.12.2018 u 19:21

Bionic
Reading

Britanska kraljica Elizabeta II. stigla je danas u Norfolk, odakle će produžiti do svog imanja u Sandringhamu gdje će za dva dana ugostiti cijelu obitelj na božićnom slavlju. Ovako nešto ne bi bilo ni malo čudno da 92-godišnjakinja nije doputovala redovnom linijom vlaka s ostalim putnicima

Baš poput ostalih putnika na liniji London- Norfolk, tako je i najdugovječnija britanska vladarica kraljevske obitelji doputovala u četvrtak ujutro na sjeveroistok države. Nasmiješena Elizabeta sišla je u pratnji svog osiguranja iz vlaka na stanici King's Lynn te produžila za Sandringham, na svoje imanje gdje sprema tradicionalno božićno slavlje za cijelu obitelj.

Kraljica Elizabeta Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vremešna vladarica bila je ovoga puta nešto drugačije odjevena nego za vrijeme za svojih angažmana, kada redovito bira upečatljive boje kaputa i šešira.

Sada se opredijelila za klasični kaput u boji devine dlake, na glavu je stavila Burberry maramu, a nosila je torbicu i cipele kojima je vjerna već preko 50 godina. Riječ je o mokasinama londonskog postolarskog obrta Anello & Davide načinjenim po njezinoj mjeri.

Kraljica Elizabeta putovala je sama, a pretpostavlja se da će joj se njezin suprug princ Philip pridružiti sutra. Potom počine svečana trodnevna proslava Božića.

  • +2
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Slavlje Božića započinje okupljanjem u palači u Sandringhamu te sve članove dočekuje kraljica Elizabeta II i njezin suprug, princ Phillip. Nakon toga svi skupa u koloni koju predvodi upravo princ Phillip pješice odlaze do nekoliko kilometara udaljene crkve svete Marije, a pritom pozdravljaju okupljeno mnoštvo koje ih s veseljem iščekuje u svom gradiću.