KRV NIJE VODA

Tatinim stopama: Pogledajte kakvu zgodnu kćer ima frontmen Bijelog dugmeta

03.04.2018 u 09:48

Bionic
Reading

Kažu da kćeri i očevi dijele jedan poseban odnos, a ponekad su tate i veliki uzori čije stope njihove kćeri odluče slijediti po svaku cijenu. U ovom slučaju obiteljska tradicija je showbiznis. Legenda rock'n' rolla, Mladen Vojičić Tifa, ima prezgodnu kćer Saru koja odlično pjeva i svira violinu

Sara Vojičić poput slavnog tate odlučila se za glazbu i to rock. Ima bend 'Dolia' u kojem je vokal i violinistica.

'Ljubav prema violini došla je spontano, kad je došlo vrijeme da razmišljam o glazbenojškoli. Nije me nitko natjerao da idem u glazbenu školu, sama sam to željela. Nisam se mogla odlučiti što želim svirati, klavir ili violinu, i onda sam jednog dana kod bake u stanu sjela da nešto odsviram. Samo sam odjednom odlučila da želim svirati violinu i nisam se pokajala. Imala sam visoke ambicije kad je riječ o violini, ali je pjevanje, ipak, presudilo', ispričala je za Avaz.

Nikad, kaže, nije htjela oca, Mladena Vojičića Tifu pretjerano uplitati u svoju glazbenu karijeru, da se eksponira preko njegovog imena. 'Rekao mi je da je uvijek tu za sve što mi treba, ali da treba da se izborim sama. Slažem se s tim, premda u posljednje vrijeme često sjednemo navečer, popričamo o tome šta smo radili, dokle smo stigli i imam njegovu podršku. Sve što snimim, pustim njemu da čuje, jer mi najviše znače njegov i mamin komentar. Na njihovim licima odmah vidim valja li ili ne ono što napravim', izjavila je.

Tata ju je savjetovao da sve radi srcem. 'Ako se bavite muzikom, radite to iz srca ili nemojte raditi nikako. Uvijek mi to govori. Drugi savjet je da se od ovakve glazbe teško može živjeti u BiH i uvijek me savjetuje da se pokušavam baviti sa što više stvari koje bih mogla iskoristiti, jer nikad ne znam što će me u životu čekati. Slažem se s tim. Dosta sam slična ocu, jer sam veliki emotivac, razumijemo se, na istim smo valnim dužinama', kaže lijepa kćer pjevačke legende.

Trudi se, rekla je, izbjegavati negativna pisanja o ocu jer jako utječu na nju. 'No, svako ima pravo na svoje mišljenje. Ljudi misle da ga poznaju kroz neku priču koja je predstavljena u medijima. Nemam pravo nikome pričati tko je on, ali pogađa me jako, jer ga znam iz druge perspektive i znam kroz što je prolazio. To je ta negativna strana posla kojim se bavi', ističe.

Od oca je naslijedila talent za muziku i emotivnost, koja, priznaje, nije toliko dobra, jer je previše osjetljiva i hipersenzibilna. 'Svi mi kažu da to nije dobra stvar, ali ja to volim. Mama mi često kaže da sam ista tata. Od nje sam naslijedila tu prizemljenost, koja često nedostaje tati i meni, jer smo oboje u svom svijetu, u oblacima',

  • +4
Bijelo dugme Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić