POPULARNI GLUMAC

Tarik Filipović: 'Nisam opterećen godinama, što ne znači da neću biti'

03.03.2018 u 08:58

Bionic
Reading

Snimanje nove serije pod nazivom 'Konak kod Hilmije' počelo je prije tri dana u sarajevskom naselju Hrasnica. U humorističkom projektu popularnog dvojca, scenariste Feđe Isovića i reditelja Elmira Jukića, glumit će i Tarik Filipović. Pogovorio je o svojoj razdvojenosti s obitelji, prolaznosti života i komentirao situaciju u BiH

Snimanje novog projekta, kaže Tarik Filipović, dobro protječe i ekipa je gotovo identična onoj iz serije 'Lud, zbunjen, normalan'.  

'Glumim njemačkog komandanta grada Sarajeva Šilinga. On odsjeda kod Hilmije u konaku i tu počinje sve i svašta. Nema koga nemamo u ovoj seriji i kakvih sve likova. Volio sam gledati 'Alo, alo', ali ovo je neka naša verzija, koja će, vjerujem, biti i zanimljivija. Najviše mi se sviđa to što, kada Feđa piše scenarij, oplete po svima i niko nije pošteđen, a ja volim takve priče. Mogu samo reći da ćemo se zamjeriti mnogima', izjavio je glumac za Dnevni Avaz.

Uskoro će Tarik napuniti 46. godina pa je pričao na temu prolaznosti života i godina.

'Kad je čovjek zadovoljan, sve je OK. Naravno, svi smo mi krvavi ispod kože i razmišljamo o prolaznosti kao i drugim stvarima, ali kad je lijepo, čovjek je sretan i zadovoljan. Nisam trenutno opterećen godinama, što ne znači da neću biti', poručio je.

Priređuje, otkrio je, baš velika rođendanska slavlja, a tako će biti i ovaj put.

'Supruga mi često kaže: 'Dugo nisam vidjela odraslog čovjeka koji toliko voli svoj rođendan'. Ali, eto, to mi je ostalo još kada sam bio mlađi. Radio sam veliko slavlje za 40 i 45. rođendan. Ovog 11. ožujka ću biti u Zagreb, jer u tom razdoblju je i snimanje kviza 'Potjera', ali već 12. ožujka se vraćam u Sarajevo, tako da će biti neko manje slavlje, u krugu obitelji.

  • +6
Lejla i Tarik Filipović Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Teško podnosi razdvojenost od obitelji. 'Da je nešto dugo i da snimanje traje nekoliko mjeseci, ne znam bih li mogao izdržati. Čovjek se na sve navikne, ali nije lako. Opet zahvaljujući tehnologiji, svaki dan smo u kontaktu', rekao je Tarik.

Komentirao je i situaciju u BiH.

'BiH je jedina država na svijetu koja ima najviše neprijatelja unutar svojih međunarodno priznatih granica. Ipak, nadam se da ću za svog života dočekati da u ovoj zemlji sunce izađe i da se okrenemo normalnim stvarima, da ne znamo ko su nam političari, ali da dobro rade svoj posao, i svakako da nemaju status zvijezda. Možda je preoptimistično ovo što kažem, ali bilo bi divno', rekao je glumac.