VELIKI PLANOVI

Tarik Filipović ima puno razloga za slavlje

01.03.2017 u 15:51

Bionic
Reading

Lik i djelo legendarnog trenera Miroslava Ćire Blaževića inspirirali su Tarika Filipovića za monodramu 'Ćiro' koja će premijeru doživjeti u zagrebačkom kazalištu Kerempuh istog dana kada će glumac proslaviti svoj 45. rođendan, 11. ožujka. Tarik je ispričao što mu znači slavlje rođendana, što ga je inspiriralo za nastajanje monodrame i koliko mu je Ćiro pomogao svojim sugestijama

Ćiro, otkrio je Tarik, nije sudjelovao na probama nego su se povremeno nalazili.

'Ja sam ga, onako, novinarski intervjuirao, snimao, sakupljao informacije, plus ono što sam znao, plus moja mašta... Tako sam složio priču, koja je na realnim temeljima obojena mojoj maštom. Ni na čemu nije posebno inzistirao. On je imao zanimljiv život, samo mi je rekao da ne spominjem neka konkretna imena i konflikte nego smo pratili njegovu priču i snalaženje kroz život, od Bosne preko Švicarske do poslova koje je radio tamo, Irana, Kine, opet Bosne... U sat i 15 minuta stane cijeli život, na preskok i spontano. Priča kreće tako da on dolazi u park snimiti intervju sam sa sobom, nezadovoljan novinarskim radovima prije toga, i kako bi napravio intervju svih intervjua s trenerom svih trenera. I tako počinje', ispričao je glumac za Dnevni avaz.

Tarik je priznao da voli s Ćirom provoditi vrijeme i da su simpatije obostrane te da se 'trener svih trenera' ne ljuti kad ga glumac imitira.

Legendarni trener se ne ljuti kad ga Tarik imitira

'Njemu će netko zloban reći: 'Što se Tarik zeza', a ja sam mu objasnio da bih ja bio veoma počašćen da me netko imitira i da me dobro imitira. Znači da sam mu dovoljno zanimljiv, kao prvo, a drugo, da se ima čega uhvatiti i da ima o čemu pričati. Malo je ljudi koji bi mene inspirirali da idem raditi predstavu o njima. Zato mislim da bi trebao biti sretan i nadam se da će mi nakon premijere reći: 'Hvala, sine'. Njegov sin je gledao predstavu i jako je zadovoljan i sretan tako da se nadam da će i Ćiro biti', ističe glumac.

Na dan zagrebačke premijere napunit će 45. godina. U intervjuu za Dnevni avaz.Tarik je objasnio što mu danas znače rođendanska slavlja.

'Kako bi rekla moja žena: 'Nisam vidjela većeg čovjeka a da se više veseli rođendanu'. Svaki bih rođendan slavio, Bože, zdravlja, slavio bih i osamdeseti s uzbuđenjem. Poklopili smo premijeru Ćire, rođendan, obilježit ćemo mojih 20 godina u kazalištu Kerempuh. Bit će puno razloga za slavlje', pohvalio se.