očekuje se spektakl za pamćenje

Svjetska blufunk legenda stiže po prvi put u Zagreb!

15.10.2018 u 15:24

Bionic
Reading

Karizmatični pjevač i gitarist, Keziah Jones, po prvi put predstavlja Zagrebu svoj ritmični afro zvuk. Naime 1. prosinca u Tvornici kulture, priprema veliki glazbeni spektakl za sve ljubitelje funka i bluesa kojeg Jones predstavlja pod orginalnim nazivom “Blufunk”

Drugi je ovo koncert u sklopu Musicology Barcaffe Sessions-a, serije glazbenih događanja koje je otvoreno prije desetak dana koncertom talijanskog glazbenika Marija Biondija.

Keziah dolazi u pratnji svog novog benda i najavljuje novi album koji će uskoro izaći u prodaju. Riječ je o jednom od vodećih svjetskih gitarista i pjevača stoga u Tvornici ne očekujemo ništa manje nego spektakl za pamćenje.

Neobičnom tehnikom sviranja, Jones je stvorio svoj unikatni stil i žanr koji naziva “blufunk”. Riječ je o mješavini blues melodija i oštrih ritmova funka, kao i elemenata joruba glazbe. Keziah je također poznat po stilu sviranja gitare koje zbog svoje izuzetno izražene ritmike i pokreta, često podsjeća na sviranje udaraljki ili na slap tehniku koju koriste basisti.

Keziah Jones stiže u Zagreb Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Svjetski hitovi kao što su “Rhythm is love”, “Million miles from home” i “My kind of girl”, osvajali su ljestvice širom svijeta, ali su njegovi live nastupi ono što ponajviše oduševljava publiku i predstavlja pravu poslasticu te najbolju garanciju za uživanje u “Funky afrobeatu”.

Kezajini uzori su Fela Kuti, Miles Davis i Jimi Hendrix, no njegova glazba donosi potpuno novi osjećaj u afrobeat-u, ova specifična mješavina afričkih ritmova s funkom i bluesom predstavlja jedinstveni zvuk izražene energije koja inspirira na ples.

Kako sam kaže:

'Gitaru sviram kao udaraljke. To je blues. To je funk. Ritmično. Afro.'

Karte za koncert su u prodaji preko Eventim prodajne mreže, po promotivnoj cijeni od 125 kuna. Standardna cijena karte iznosit će 145 kuna.

Kako smo se proveli na prvom koncertu iz serijez Musicology Barcaffe Sessions pročitajte ovdje.