Musicology Barcaffe Sessions

[FOTO/VIDEO] Mario Biondi brazilskim hitovima vratio je ljeto u zagrebačku Tvornicu

09.10.2018 u 13:49

Bionic
Reading

Proteklog vikenda Zagreb je posjetila najveća talijanska jazz i soul zvijezda. Na dvosatnom koncertu hrvatskoj publici vratio je toplinu ljetnih noći i osmijeh na lica

Kad Italija poljubi Brazil pa sve to upakira u glazbenu priču protkanu soul i jazz zvukom, dobijete savršenu, optimističnu noć u kojoj nijedna osoba ne može mirno stajati. Upravo tako bilo je na koncertu talijanske zvijezde Marija Biondija, održanom proteklog vikenda u novouređenoj Tvornici kulture u Zagrebu. Jedan od najljepših basova Italije, a i dalje, puna dva sata zabavljao je publiku tijekom prvog u nizu koncerata u sklopu Musicology Barcaffe sessionsa.

Kombinirao je on dobro poznate hitove sa zadnjeg albuma 'Brasil', izdanog početkom ove godine, ali i one nešto starije. Shine On, Love Is A Temple, Rio de Janeiro, This Is What You Are bile su samo neke od numera iz bogatog repertoara izvedenog u toj vrućoj noći.

Marija Biondija hrvatska publika sigurno neće dugo čekati, jer ovaj glazbenik, kaže, kod nas se osjeća kao doma. No za ovu godinu zaokružio je boravak u Lijepoj Našoj, a scenu Musicologyja predat će kolegi Keziahu Jonesu, koji na daske Tvornice kulture stiže prvog dana prosinca.

U našoj galeriji pogledajte djelić subotnje atmosfere.

  • +19
Mario Biondi Izvor: Promo fotografije / Autor: Niko Goga