ADRENALIN ŠIBA K'O LUD

Svi zastrašujuće napeti trenuci 'Lare' i 'Ruže'

03.03.2017 u 19:56

Bionic
Reading

Odbrojavamo dane do kraja prve sezone 'Ruže vjetrova', a i 'Larin izbor' samo što nije otišao na ljetni odmor, stoga je pravo vrijeme da ih rezimiramo kroz top 10 najdramatičnijih trenutaka

Televizijska sezona u laganom gasnuću ostat će zapamćena po malo toga, a kao rijetki otoci u moru prosječnosti, ispodprosječnosti i neuspjelosti isplivat će dvije domaće sapunice, 'Larin izbor' Nove TV i RTL-ova 'Ruža vjetrova'.

Larin izbor' je poput pravog domaćeg čuda od prvog dana obarao rekorde gledanosti i zaluđenosti publike, pretvorivši Doris Pinčić u zvijezdu, Filipa Juričića uzdigavši još malo više, ljubav Lare i Jaše pretvorivši u (nad)nacionalno pitanje.

S druge strane, 'Ruža vjetrova' u jesenskom dijelu sezone nije uspjela parirati velikoj Lari, no posljednjih mjeseci Ružini scenaristi su se opako razigrali, pridobivši sve veći broj publike silnim obratima, napetostima, eksplozijama i smrtima.

Uspjeh je serijama osigurao nastavak života i sljedeće jeseni, a do tada odlučili smo rezimirati prvu sezonu izvukavši najdramatičnije trenutke Lare i Ruže zbog kojih su gledatelji(ce) grizle nokte pred TV ekranima, lomile koplja u malim kvartovskim razgovorima, bacale oklade u malim kvartovskim kladionicama.

Iako je konkurencija bila opaka, odabrali smo top 10 nama najnapetijih trenutaka u serijama, pošteno ih podijelivši napola. Krenimo od drage nam Lare i prateće ekipe.


'Larin izbor' – smrt i otmice

Najveća tragedija od svih, 'The Tragedija' svakako je Jašin odlazak od Lare, no njega ćemo staviti sa strane budući da bez njega ne bi bilo ni serije, samim time ni svih ostalih dramatičnih trenutaka.

Lara i Jaša

Jedan od prvih rezultata The Tragedije svakako je trenutak u kojemu Jakov završava u zatvoru zbog krijumčarenja droge, što mu je smjestio opaki Dinko. Kako bi se izvukao iz zatvorskog pakla, Jakov, kao što većina vas zna, lažira vlastitu smrt. Da bi stvar bila gora, u isto vrijeme, ali u sasvim drugom prostoru, Lara saznaje da je trudna.

Plod Larine i Jašine ljubavi, Zlaja, odnosno njegova otmica, nalazi se na drugom mjestu naše male top liste. Zlaju otima Vjera, zaprijetivši da će se zajedno s njim baciti s crkvenog zvonika, potom se skrivajući s njim u šupi gdje se malecki i razbolio. No ni tu nije kraj. Vjera se ne predaje ni u bolnici u kojoj završava bolesni Zlaja.

Nakon otmice i bolesti slijede bolest i smrt. Larin otac Vuksan prvo saznaje da je smrtno bolestan, da bi u trenutku ponajvećeg veselja, na vlastitoj svadbi s Larinom majkom Mijom, skončao. I to upravo u Mijinom naručju.

Nakon odlaska bolesnog Vuksana, još jedna smrt snašla je stanovnike zamišljenog Larinog svijeta. Njezina konkurentica, Jemenka Leila koja je ljubovala s Jašom na dalekim morima, udaje se za Dinka da bi brzinski shvatila kako joj izbor i nije najbolji. Brže-bolje bježi s Larom na Korčulu, no na putu ih hvata oluja i Leila pogiba.

Dinko za Leilinu smrt okrivljava Laru koju otima kako bi osvetio voljenu osobu. Glavni negativac tako odvodi Laru u napuštenu tvornicu te tjera Jakova da promatra njezino mučenje.


'Ruža vjetrova' – trovanja, smrti i skok s litice

Dok je drama u Lari i njezinom izboru krenula s prvim danima, lati dramatike u Ruži su se rastvarale nešto sporije, od pupoljka je na koncu pretvorivši crnu ružu laži, prevara i smrti.

Otrovana Nives

Krenimo s Big Bangom, odnosno velikom eksplozijom Audija V8 koji su neki likovi u seriji koristili za osobne, drugi pak za seksualne potrebe. Veliki prasak, osim što razori pola kvarta, ubija glavu obitelji Jelavić, Edu.

Cijeli niz tragičnih događaja uzrokuje sjedenje na dva stolca novinarke Ane. Ona je, naime, u vezi sa Srđanom, ali potajice i s njegovim ocem Milivojem. Kako to već ide, upravo u vrijeme sjedenja na dva stolca Ana zatrudni, a otac djeteta je ujedno i otac Aninog službenog dečka, Milivoj.

Kad tajna da je napravio dijete djevojci svog djeteta prestane biti tajna, Milivoj se od sramote baca s litice visoke 25 metara.

Trudna Ana, pak, pada pod kotače kombija te zajedno s nerođenim djetetom umire.

Malo potom, najveća zlica Ruže, Nives, postaje žrtva trovanja zlice u dolasku, Jelene, koja joj u piće stavlja buniku. Nives počinje halucinirati, a stanje joj je iz dana u dan, iz epizode u epizodu, sve gore. Hoće li se izvući iz pakla halucinogenih droga ili ne, tek nam je saznati.