ŠUŠKANJA SU SVE GLASNIJA

Sve oči uperene su prema Londonu: Hoće li kraljica Elizabeta II otkazati i Božić u Sandringhamu?

18.12.2021 u 17:48

Bionic
Reading

Po prvi puta od listopada, kada su krenuli njezini zdravstveni problemi, 95-godišnja kraljica Elizabeta II napustila je dvorac Windsor i to nakon što je otkazala predbožićni ručak, a nagađa se kako bi se isto moglo dogoditi i s Božićem

Kako otkrivaju britanski mediji, u tamošnjoj kraljevskoj obitelji sve je vezano uz Božić obavijeno velom tajne. No, ono što se doznalo je da se kraljica ovog tjedna, nakon izbivanja koje traje od listopada, napokon pojavila u Londonu. Nagađa se i da je to ujedno njezino prvo napuštanje Windsora, gdje je odmarala nakon što je provela noć u bolnici.

Kako piše britanski The Sun, kraljica je viđena kako šeta i to bez pomoći štapa, na kojeg se u posljednje vrijeme oslanjala u javnosti. Sve to odvilo se nakon što je, uz veliko žaljenje, kraljica otkazala predbožićni kraljevski ručak, na kojem se trebalo okupiti njezinih 50-ak najbližih članova obitelji i to sve zbog pandemije koronavirusa, odnosno 'divljanja' novog soja Omikrona.

  • +15
Kraljica Elizabeta II Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

No, to čini se neće biti i posljednje otkazivanje za nadolazeće blagdane. Naime, sve su glasnija šuškanja kako kraljica intenzivno razmišlja o tome da otkaže i svoj tradicionalni put u Norfolk, i da na svom imanju u Sandringhamu na Božić ugosti najbliže članove obitelji.

To bi značilo da će drugu godinu za redom kraljica Božić dočekati u dvorcu Windsor, no, od planova da uživaju u Sandringhamu ne odustaju, barem za sada, princ William i Kate Middleton koji će tamo otputovati sa svoje troje djece.

uživa u vožnji

Iako su joj liječnici savjetovali odmor: Kraljica Elizabeta uhvaćena za volanom skupocjenog Jaguara

Pogledaj galeriju

Konačna odluka trebala bi biti donešena početkom ovog tjedna, a sve kako bi se u Sandringhamu moglo sve pripremiti na vrijeme. Upravo zbog toga najbliži kraljičini djelatnici pozorno prate sve što vlada govori o mjerama predostrožnosti kad je Omikron u pitanju.