U DVORCU WINDSOR

Sve zbog omikrona: Kraljica Elizabeta odlučila otkazati obiteljski prebožićni ručak

16.12.2021 u 13:24

Bionic
Reading

Iako je do Božića ostalo još devet dana te su se članovi kraljevske obitelji veselili zajedničkom obiteljskom ručku, koji svake godine uoči tog blagdana kraljica organizira u dvorcu Windsor, isti je otkazan i to zbog opravdanog razloga

Idućeg tjedna u dvorcu Windsor trebao se održati tradicionalni božićni ručak u dvorcu Windsor, a na kojeg kraljica Elizabeta II svake godine poziva oko 50 najbližih članova obitelji,među kojima su, naravno, i princ Charles i Camilla. Samo dan nakon unaprijed dogovorenog ručka, kraljica bi se helikopterom trebala uputiti u Sandringham, gdje će i ove godine provesti Božić, no prvi dio slavlja ipak je otkazan.

Sa velikim žaljenjem kraljica je obavijestila članove obitelji da predostrožnosti radi ipak neće održati zajednički ručak, sve kako ljudi ne bi risikirali da se ne bi zarazili.

  • +15
Kraljica Elizabeta II Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Inače, to je već druga godina za redom da je kraljica otkazala ovaj ručak, koji se, inače, održavao u Buckinghamskoj palači, no ove je godine lokacija promijenjena budući da se Elizabeta, otkako je počela osjećati zdravstvene poteškoće, smjestila u Windsoru.

uživa u vožnji

Iako su joj liječnici savjetovali odmor: Kraljica Elizabeta uhvaćena za volanom skupocjenog Jaguara

Pogledaj galeriju

Prošle godine ručak je otkazan zbog Delta soja koronavirusa, dok je ove godine planove pomrsio Omicron. Još nije poznato niti hoće li kraljica otkazati i tradiciju vezanu uz Sandringham, a gdje bi joj se trebali pridružiti najbliži članovi obitelji, odnosno oni koji su prvi u redu za nasljedstvo trona - princ Charles sa Camillom kao i princ William s Kate i djecom. Uobičajeno je da se oni pridruže kraljici na Badnjak, okupe se na Božić i zajedno odu na misu u crkvu sv. Marije Magdalene.