talentirana vojvotkinja

Sve o njezinom skrivenom talentu: Kate Middleton sve je oduševila kad je pokazala da zna svirati klavir

29.12.2021 u 14:14

Bionic
Reading

Vojvotkinja od Cambridgea u prošlosti je pokazala svoje teniske sposobnosti, vještine crtanja i fotografsko znanje, ali je sve oduševila u božićnom televizijskom specijalu 'Together at Christmas' i svojim, skrivenim talentom - sviranjem klavira

Vojvotkinja od Cambridgea samouvjereno je pratila pjevača Toma Walkera na klaviru na svom prvom javnom nastupu za njegovu izvedbu 'For Those Who Can't Be Here', okružena svijećama koje osvjetljavaju Westminstersku opatiju.

Prema kraljevskom izvoru, ideja za nastup potekla je od same vojvotkinje od Cambridgea, koja je kao dijete naučila klavir i 'tješila' se svirajući tijekom pandemije. 'Glazba je bila vrlo važna za vojvotkinju tijekom karantene', kaže kraljevski izvor. Dodaju kako Kate također prepoznaje moćan način na koji glazba okuplja ljude u posebno teškim vremenima pa je iz tog razloga željela biti dio Tomove izvedbe.

Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Alex Bramall/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Njezin nekadašnji instruktor klavira Daniel Nicholls ranije je govorio podučavanju buduće kraljice u vrijeme kada je imala 10, 11 i 13 godina. 'Bila je apsolutno ljupka, stvarno zahvalna osoba za podučavanje klavira', rekao je. Kate je dosegla treću razinu sviranja klavira (najviša razina je osam). 'Mislim da nitko nije mislio da će biti koncertna pijanistica, ali bila je dobra u tome, uvijek je radila sve što joj je rečeno', kazao je Nicholls.

Izvor: Društvene mreže

Učitelj klavira skladao je vlastitu pjesmu za par uoči njihovog vjenčanja 2011., poslavši im snimku kao poklon. Kate je također studirala pjevanje i flautu, postigla je peticu i za pjevanje teoriju glazbe. A u videu koji kruži internetom, Kate otkriva svoje pjevačke talente tijekom školske produkcije 'My Fair Lady'. Kao glavna dama Eliza Doolittle, 11-godišnja Kate pjevala je 'Wouldn't It Be Loverly?'.

Kate nije jedina članica kraljevske obitelji s glazbenim talentom. Kraljica Elizabeta odrasla je svirajući klavir, a princeza Diana je također znala svirati. Princ Charles svira nekoliko instrumenata, ali mu je sviranje violončela donijelo mjesto u orkestru Trinity Collegea.