pijanističko umijeće

Kate Middleton oduševila svojim prvim javnim nastupom na klaviru tijekom Božićnog koncerta u Westminsterskoj opatiji

25.12.2021 u 11:02

Bionic
Reading

Vojvotkinja od Cambridgea je pjevača Toma Walkera na klaviru ispratila u sklopu iznenađenja na koncertu Together At Christmas, koji se u Ujedinjenom Kraljevstvu emitirao na Badnjak

Kate Middleton 'potpuno je razvalila' svoj prvi javni nastup na klaviru, prenose engleski mediji.

Vojvotkinja od Cambridgea je pjevača Toma Walkera na klaviru ispratila u sklopu iznenađenja na koncertu Together At Christmas, koji se u Ujedinjenom Kraljevstvu emitirao na Badnjak.

'Bez sumnje, bilo je to jedinstveno iskustvo u životu', rekao je Walker o njihovom duetu.

Izvor: Društvene mreže

'Mislim da je potpuno rasturila izvedbu. Nije lako sjesti za klavir s hrpom glazbenika s kojima nikad prije niste svirali, pa niti snimali, i to uživo pred kamerama. No, ona je u potpunosti uspjela,' rekao je Walker, dodajući kako je Kate Middleton 'ljupka, ljubazna i srdačna osoba'

  • +13
Koncert Together At Christmas Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Nakon izvedbe, odvojila je svoje vrijeme da se i svima osobno zahvali na prilici da se sviramo zajedno. Bio je to ludi dan za mene, biti na tako lijepom mjestu, svirati s vojvotkinjom i mojim bendom, gudačkim kvartetom. Dan koji zasigurno neću zaboraviti,' rekao je Walker engleskim medijima nakon nastupa.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Jack Hill/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Navodno je ideja za nastup potekla od same vojvotkinje od Cambridgea. Naime, ona je još kao sasvim mlada djevojka počela pohađati satove klavira. Vojvotkinja i Walker zasvirali su u Westminsterskoj opatiji ispred 1200 uzvanika, pomno odabranih za ovaj blagdanski događaj - naime, pozivnicu za koncert dobili su oni koji su značajno pridonijeli svojim zajednicama i zemlji, osobito u ovim teškim, pandemijskim mjesecima.

U TV prijenosu koncerta Together At Christmas pojavio se i svjetski poznati zbor Westminster Abbey, zajedno s pop zvijezdama Leonom Lewis, Ellie Goulding i Tomom Walkerom, koji je u društvu vojvotkinje otpjevao njegovu poznatu blagdansku pjesmu 'For Those Who Can't Be Here'. Brojni poznati čitali su i svoje pjesme, a među njima je bio i princ William.

Vojvotkinja Kate Middleton je u listopadu prisustvovala događaju Forward Trust, gdje je i upoznala Walkera i čula ga kako izvodi Leave a Light On, njegovu poznatu pjesmu o borbi s ovisnošću svih onih koji su zapali u takve probleme.

Tada mu je i predložila da zasvira s njim na pjesmi 'For Those Who Can't Be Here' tijekom koncerta Together At Christmas u Westminsterskoj opatiji, što je na kraju završilo na obostrano zadovoljstvo, kao i na zadovoljstvo publike diljem svijeta.

Prije koncerta, Kate je okupljenima govorila o važnosti glazbe.

'Glazba mi je bila iznimno važna tijekom pandemije. Jer glazba slavi dobru volju, djela dobrote, ljubav, empatiju i suosjećanje, pomaže nam prebroditi ova izazovna vremena', rekla je Middleton.

Osim što svira klavir, Kate je svojedobno učila svirati i flautu, a u djetinjstvu je nastupala i sa školskim zborom.