LIVE PRIJENOS

Počela šesta po redu Ultra Europe u Splitu, evo po čemu je posebna

05.07.2018 u 15:38

Bionic
Reading

Ovogodišnje šesto izdanje 'Ultra Europe' festivala održat će se početkom srpnja u Splitu i na otocima Braču, Hvaru i Visu, a na ukupno šest lokacija i deset pozornica nastupit će preko 300 izvođača. Očekuje se ukupno do 150 tisuća gostiju iz oko 120 zemalja. Ultra Europe možete pratiti uživo 6. 7. i 8. srpnja na MAXtv ( 16.i 17. kanal) i MAXtv To Go

Pripreme su u punom jeku: na stadionu Poljud i oko njega postavlja se šest festivalskih pozornica, gradske komunalne službe organizirale su cjelodnevna dežurstva, iz Zagreba u ispomoć stiže osam autobusa ZET-a, a gotovo 30 tisuća postelja u gradskim hotelima i privatnom smještaju je popunjeno.

Live prijenos Ultra Europe festivala u Splitu Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Iz Turističke zajednice objavili su da je u prvih šest mjeseci Split zabilježio 289.101 dolazaka, odnosno 21 posto više nego lani, te 734.436 noćenja, 20 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Najveće ljetno događanje u Hrvatskoj, na kojemu će nastupiti deseci DJ-eva s vrha svjetskih top lista, nakon prošlogodišnjeg dogovora sa splitskom gradskom upravom zadržat će se u ovom gradu sve do 2022. godine i po ambicijama vlasnika franšize iz tvrtke MPG u tom roku trebalo bi postati najveći ljetni festival u Europi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Za razliku od prošteklih godina, festivalska vrata ove godine otvaraju se dva sata kasnije i program započinje u 19 sati s trajanjem do 5 sati ujutro. Ultra Europe izradila je i besplatnu aplikaciju koja će posjetitelje upozoravati na kojoj pozornici i u koje vrijeme nastupaju njihovi omiljeni DJ-evi.

Iz organizacije upozoravaju posjetitelje da se u krug stadiona neće moći unositi vlastita hrana i piće, kao ni opasni predmeti.

Ultra Europe i ove godine trajat će sedam dana, od 5. do 11. srpnja. Nakon partyja otvaranja te tri festivalske večeri na Poljudu selit će na Brač, Hvar i Vis.

  • +6
Ultra Europe Festival - Poljud - Split Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Izdvojimo da će, po najavama, na glavnoj festivalskoj pozornici i pred desecima tisuća posjetitelja ove godine po prvi put nastupiti domaći izvođač, odnosno mladi slovenski i hrvatski DJ-i okupljeni u dvojcu Vanillaz.

Ultra Europe pratite uživo 6. 7. i 8. srpnja na MAXtv ( 16.i 17. kanal) i MAXtv To Go.

  • +18
Posjetitelji stižu na Ultru Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell