zabilježeni su potresi

Svaki je koncert oborio rekord: Fanovi Taylor Swift na nastupima stvorili seizmičku aktivnost

14.06.2024 u 08:55

Bionic
Reading

Obožavatelji američke pop zvijezde doslovno su potresli zemlju na početku njezine britanske turneje, izazvavši seizmičke aktivnosti zabilježene šest kilometara od mjesta koncerta, priopćio je u četvrtak Britanski geološki institut

Taylor Swift započela je svoju turneju Eras u Ujedinjenom Kraljevstvu s tri koncerta u škotskoj prijestolnici Edinburghu kojima je od petka do nedjelje prisustvovalo preko 200.000 obožavatelja.

Svaki je koncert oborio rekord za najposjećeniji stadionski koncert u škotskoj povijesti, a BGS (Britanski geološki institut) zabilježio potrese u vrijeme koncerata.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

BGS je također otkrio da je 'najznačajnija seizmička aktivnost svake noći' nastala za vrijeme omiljenih pjesama fanova 'Ready For It?', 'Cruel Summer' i 'Champagne Problems'.

Publika je za vrijeme pjesme 'Ready for it?' prenijela otprilike 80 kilovata energije što odgovara otprilike 6000 automobilskih akumulatora. Ovo nije prvi put da je Taylor Swift navela svoje obožavatelje da 'uzdrmaju zemlju' jer su njezini koncerti u Seattleu u Sjedinjenim Državama prošlog srpnja generirali seizmičku aktivnost jednaku potresu magnitude 2,3 po Richteru.

ZIMSKI LOOK ZA PETICU

Kaput i minicu Taylor Swift rado bi u svoj ormar preselile mnoge fashionistice

Pogledaj galeriju

Nakon Edinburgha, sviftmanija kreće u Liverpool u sjeverozapadnoj Engleskoj, nakon čega slijede nastupi u Cardiffu u Walesu i na londonskom stadionu Wembleyju. Prema istraživanju Barclaysa iz svibnja, turneja bi trebala potaknuti ekonomiju Ujedinjenog Kraljevstva za gotovo milijardu funti (1,3 milijarde dolara). Procjenjuje se da će gotovo 1,2 milijuna obožavatelja izdvojiti 848 funti za ulaznice, putovanje, smještaj i suvenire.

'Uzbudljivo je istraživati seizmičke aktivnosti koju je stvorila druga vrsta fenomena', rekao je seizmolog BGS-a Callum Harrison. 'Očito je da je škotska publika i dalje publika s najviše entuzijazma!'

ZAJEDNO NA VEČERI

Baš svi žele biti prijatelji Taylor Swift; druženje s megazvijezdom postalo je stvar prestiža

Pogledaj galeriju