NEZADOVOLJAN OBRADOM

Svađa na estradi: Matko Jelavić ljut je na 2Cellos jer su mu 'izmasakrirali hit', na poslanu poruku Hauser mu odgovorio prostačkim SMS-om

11.01.2023 u 08:54

Bionic
Reading

Splitski glazbenik obrušio se na violončeliste Luku Šulića i Stjepena Hausera zbog načina na koji su izvodili njegovu čuvenu skladbu 'Majko stara' s kojom je debitirao 1988. godine na Splitskom festivalu i koja je trajno obilježila njegovu karijeru. Poznatom Splićaninu nije se svidjelo kako su 2Cellos izveli pjesmu te je poslao poruku Hauseru

Pjesmu su 2Cellos često znali izvoditi, a tako je bilo i sredinom prosinca na njihovoj turneji po Australiji. Matko Jelavić se tim povodom oglasio na Facebooku:

'2Cellos, opet su očajno izveli nedavno Majko stara u Sydneyu, Australija. Ja sam im poslao poruku: 'Živio mi Hauser, molim te nemojte više ovako jadno izvodit moju pjesmu. Ili je napravite kako treba ili nemojte je svirat više. Pozdrav Matko Jelavić'. Odgovor je bio toliko nepristojan i bezobrazan, da vam ga neću prenijeti.

2CELLOS, opet su očajno izveli nedavno MAJKO STARA u Sydneyu, Australija. Ja sam im poslao poruku: "Živio mi Hauser, molim te nemojte više ovako jadno izvodit moju pjesmu. Ili je napravite kako treba ili nemojte je svirat više. Pozdrav Matko Jelavić" Odgovor je bio toliko nepristojan i bezobrazan, da vam ga neću prenijeti. Bahato, kao da sam ja nešto njima dužan?! Odmah sam krenuo u provjeru broja telefona i otkrio da sam blokiran. I što je najvažnije i meni najmilije, u Perthu nisu više svirali moju pjesmu iako tamo ima puno Hrvata. Nadam se da je neće svirati više nikad. Vidite li da danas nije lako biti glazbenik u ovom ludom svijetu.

Objavljuje Matko Jelavić u Ponedjeljak, 9. siječnja 2023.

Bahato, kao da sam ja nešto njima dužan?! Odmah sam krenuo u provjeru broja telefona i otkrio da sam blokiran. I što je najvažnije i meni najmilije, u Perthu nisu više svirali moju pjesmu iako tamo ima puno Hrvata. Nadam se da je neće svirati više nikad. Vidite li da danas nije lako biti glazbenik u ovom ludom svijetu', napisao je.

Za Slobodnu Dalmaciju Jelavić će komentirao cijeli slučaj. Dosad su, kazao je, 'već preko 20 puta izveli 'Majko stara' i uvijek je na isti način interpretiraju'. Koriste njegov hit jer dobro znaju da je jedna od najboljih hrvatskih pjesama svih vremena, međutim, to kako oni rade, smatra pjevač, je 'blago rečeno katastrofa'.

Izvor: Društvene mreže

'Strane hitove obrade bez greške, a ‘Majko stara‘ doslovno izmasakriraju! Osim toga, nikad me nisu tražili dozvolu za izvedbu, niti sam dobio prihod od tih silnih izvođenja po svijetu, ali to je sad manji problem. Ako još samo jednom izvedu ‘Majko stara‘, ovim putem čvrsto tvrdim da ću ih zbog toga tužiti', najavio je splitski glazbenik.

  • +2
2Cellos Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX