vrijeme je da se raziđu

Došli su do kraja puta: Nakon deset godina 2Cellos održali posljednji koncert kao duo

06.12.2022 u 14:40

Bionic
Reading

Naši proslavljeni violončelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić na australskoj turneji održali su zadnji nastup kao 2Cellos. Naputovali su se i odsvirali koncerte u prostorima, dvoranama po cijeloj kugli zemaljskoj, a sad je došlo vrijeme da svatko krene svojim putem

'Osjećamo da je ovo pravi trenutak da se oprostimo kao duo budući da smo na svojoj najvišoj razini. Bolje se oprostiti kada si gore nego kada si dolje', rekao je nedavno Luka Šulić za novine La Vanguardia premda su i ranije za domaće medije govorili o razlazu.

Koncertom u Aucklandu 4. prosinca on i Stjepan Hauser održali su zadnji koncert kao duo i završili veliku svjetsku turneju. Nanizali su šest albuma, ostvarili milijune pregleda na YouTubeu, napunili najveće svjetske dvorane na gotovo svim kontinentima i teško je zamisliti da je im ostao bilo kakav neostvareni san. Njihova inozemna karijera zadnjih je godina i logistički bila ustrojena u svijetu s čim se nitko drugi na domaćoj sceni ne može pohvaliti.

'Zadnji album i turneja je kruna svega što smo postigli zajedno i jedno veliko slavlje, glazbeno uveličano ovom turnejom. Tako da iscijedili smo sve što smo mogli. Što smo svirali, smo svirali', poručio je Luka Šulić za In Magazin u jednom od zadnjih razgovora za domaće medije. Na pitanje postoji li i najmanja šansa da ih jednog dana ponovno gledamo zajedno pod reflektorima, ostali su zagonetni. Stjepan Hauser je rekao da će se 'možda vratiti kao ABBA s 90 godina, sa sjedim kosama i rokati Thunderstruck uz sporiji tempo i manje lamatanja glavama'.

  • +2
2Cellos Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX