ZLATNI GLOBUS ZA NAJBOLJEG GLUMCA

Supruga preminuloga Chadwicka Bosemana preuzela nagradu u njegovo ime uz dirljive riječi koje su mnogima izmamile suze na lice

01.03.2021 u 13:40

Bionic
Reading

Glumac Chadwick Boseman, koji je preminuo u 43. godini prošlog kolovoza nakon četverogodišnje bitke s rakom debelog crijeva, na dodjeli Zlatnih globusa dobio je posthumnu nagradu za najboljeg glumca u filmu 'Ma Rainey: Majka bluesa'

Bosemanu je ovo prvi Zlatni globus, a osvojio ga je u kategoriji za koju su još bili nominirani Riz Ahmed (The Sound of Metal), Anthony Hopkins (The Father), Gary Oldman (Mank) i Tahar Rahim (The Mauritanian).

Preuzimajući nagradu u njegovo ime, glumčeva supruga Simone Ledward Boseman održala je dirljiv govor.

  • +4
Chadwick Boseman Izvor: Profimedia / Autor: NBC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

'Zahvalio bi Bogu, svojim roditeljima i svojim precima. Rekao bi nešto lijepo, nešto nadahnjujuće, nešto što bi taj tihi glas koji govori da možete, koji govori da nastavite, koji vas u ovom trenutku povijesti poziva da učinite ono što biste trebali, učinio glasnijim', govorila je u suzama Ledward, a nije ih uspjela zaustaviti ni predstavljačica Renee Zellweger na pozornici.

Ledward je dodala kako bi njezin suprug zahvalio i filmskoj ekipi, navodeći između ostalih redatelja Georgea C. Wolfa, producenta Denzela Washingtona i glumicu Violu Davis.

'Ali ja nemam te njegove riječi. Moramo iskoristiti svaki trenutak da slavimo one koje volimo', rekla je Ledward i zahvalila se Udruženju holivudskih stranih novinara na prilici da učini upravo to i svom pokojnom suprugu za kraj poručila: 'Dušo, nastavi ih dobivati'.

Boseman je ulogom Leveea u Netflixovom filmu, svojom posljednjom ulogom prije smrti, osvojio publiku, a njegova kolegica Viola Davis je izjavila kako misli da će ga pamtiti kao heroja.

'Dio javnosti povezivat će to s 'Crnom panterom', ali ne i ja. Povezujem to s njegovom autentičnošću, posebno u profesiji koja vam je nekad može isisati', rekla je 55-godišnja oskarovka za The Gurdian i dodala kako je Boseman bio osoba koja je živjela životom većim i od njega samog.

'Mislim da će njegovo nasljeđe, njegov rad i njegov integritet utjecati na generacije i generacije koje dolaze', rekla je Davis.