RAZLJUTIO SE I HALIT ERGENC:

'Sulejman je ljubavna priča, a ne dokumentarac'

22.01.2013 u 09:31

Bionic
Reading

Zvijezda trenutačno najgledanije turske sapunice 'Sulejman Veličanstveni' Halit Ergenc oglasio se povodom oštrih kritika turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, koji je ovu seriju okarakterizirao kao iskrivljavanje povijesti njihove zemlje, a glumce je nazvao bestidnicima

Obračun premijera s s ekipom ‘Sulejmana’ traje već više od mjesec dana, a glumica Meryem Uzerli, koja tumači lik Hurem, u novim epizodama treće sezone pojavljuje se isključivo s burkom na glavi.

Prilikom uručenja nagrade Saveza turističkih poduzetnika i ulagača Turske za ulogu u ‘Sulejmanu Veličanstvenom’, koji je doprinio razvoju turizma ove zemlje, Ergenc je konačno istupio u ime svih koji predstavljaju seriju i poručio da ona predstavlja pobjedu turske kinematografije i njen povratak na europsku scenu, i da to treba slaviti, pišu Novosti.rs

‘Povijesne činjenice prikazane u seriji ‘Sulejman Veličanstveni’ su točne, ali mora biti jasno da na njima nije naglasak. Riječ je prije svega o ljubavnoj priči, i u tom svjetlu se mora sagledati naš projekt, a ne ga smatrati dijelom dokumentarnog programa. Posljednjih godina napravili smo bezbroj serija i filmova, i to je naš doprinos turskoj sadašnjosti, koja će se jednog dana, nadam se, tumačiti kao slavna prošlost’, rekao je slavni glumac.

Prvi čovjek turske vlade najoštrije je osudio redatelje ove i sličnih serija koje se bave povijesti njegove zemlje, ali i vlasnike televizijskih stanica. On je istaknuo kako u njihovoj povijesti nije bilo takvih predaka te da mu sultan Sulejman iz serije uopće nije poznat.