NIJE DOBRO

Strože mjere u očaj bacaju glazbenike: 'Mi spuštamo cijene. Svi se prilagođavamo situaciji. Ali nema logike, nema kriterija koji je jednak za sve'

24.07.2021 u 10:40

Bionic
Reading

Od ovog ponedjeljka, prema najavi Nacionalnog stožera civilne zaštite, stupaju strože epidemiološke mjere za Dubrovačko-neretvansku, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku, Zadarsku, Primorsko-goransku i Istarsku županiju, a sve to na udar je ponovno stavilo glazbenike i njihove koncerte

Nakon najava iz Nacionalnog stožera civilne zaštite, koji stupaju na snagu od ponedjeljka, na koncerte se praktički ne može bez COVID potvrde, nikakvih svirki nema nakon 24 sata, a priredbe na otvorenom moći će se održavati samo ako ste tjedan dana ranije o svemu obavijestili lokalni stožer i od njih dobili suglasnost, ali i popis mjera koje trebate zadovoljiti.

Tim povodom iz Novog lista su kontaktirali Sašu Antića iz TBF-a i Joška Čaglja Jolu, koji su dali svoje viđenje svega.

'Ja sam klasa optimist, pa sam bio uvjeren da ćemo bar ovo ljeto moje kolege i ja raditi, putovati i svirati, ali eto. Problem je jedino kad vidiš da u nekim prostorima može biti i 10.000 ljudi, a mi ne smijemo pjevati ispred 500 ljudi. Pa puni trgovi, pune plaže, pune šetnice, sve čovjek do čovjeka, a ti na koncertu moraš smisliti kako ćeš razmaknuti ljude metar i po. Al valjda će doć' sunce', rekao je vječno optimistični Joško Čagalj Jole i ipak priznao kako mu ovo sve teško pada:

  • +6
Koncert Nine Badrić Izvor: Pixsell / Autor: Dimitrije Nikolic/PIXSELL

'Lakše je samo onima koji nastupaju po cijelom Balkanu jer su liberalniji zakoni u Srbiji, Makedoniji, Hercegovini, Bosni. A u Hrvatskoj da i idete raditi po svim uvjetima, ne da nema računice, već jednostavno ne možeš to izvesti.

Svoje je mišljenje o svemu rekao i Saša Antić, koji je istaknuo kako se koncerti do sada nisu pokazali kao žarišta, a kako će jedino odluka Ministarstva kulture i medija da sufinancira trošak brzog testiranja donekle olakšati stvari.

  • +12
Koncert Doris Dragović Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Da se sve, i organizirati koncert se da, ali opet sve ovisi o tim lokalnim šatorašima, stožerašima, a tu ima svakakvih pa i onih koji bi najradije da se ništa ne događa. Ako stvarno žele gurati do kraja, organizatori će sve odraditi. Mi spuštamo cijene. Svi se prilagođavamo situaciji. Ali nema logike, nema kriterija koji je jednak za sve', rekao je Antić i otkrio kako piše pjesmu o svemu tome.