stvari se mijenjaju

Što dijagnoza kralja Charlesa znači za najmlađe članove kraljevske obitelji?

07.02.2024 u 10:08

Bionic
Reading

Britansku kraljevsku obitelj potresaju nemili događaji, a čini se da za ovakav scenarij baš nitko nije bio spreman. Princ William kao prvi u redu nasljeđivanja preuzima očeve dužnosti dok se Charles posvećuje oporavku, no, s Kate Middleton na bolovanju, briga o Georgeu, Louisu i Charlotte predstavlja velik izazov

Nakon što je u ponedjeljak Buckinghamska palača otkrila kako je kralju Charlesu dijagnosticiran rak, postavke u kraljevskoj obitelji su se promijenile. Kralj koji je u svibnju u 75-oj godini stupio na prijestolje morat će se povući kako bi uzeo svojevrsno bolovanje, njegove će obaveze preuzeti drugi kraljevski dužnosnici, a ove promjene itekako utječu na Georgea, Louisa i Charlotte.

S obzirom da je princeza od Walesa također nedavno operirana, princ William na sebe je preuzeo i veći dio brige o djeci, no sada će planovi ipak morati biti prilagođeni potrebama monarhije koja se našla u krizi. Nakon što je proteklih dana uzeo slobodno vrijeme kako bi se potpuno posvetio svojoj obitelji te brinuo za Kate Middleton i njihovu djecu, princ William planira nastaviti sa svojim dužnostima u srijedu.

'Život u akvariju zlatne ribice britanske kraljevske obitelji nikada nije bio tako usamljen ili tako opasan. Za Williama je pritisak dvostruko veći nego što se mora sam nositi s dodatnim stresom koji dolazi s ocem koji se liječi od raka', otkrivaju strani mediji koji tvrde da je William pod najvećim stresom dosad jer mora pažljivo balansirati između obiteljskih i poslovnih dužnosti.

Na kraljici Camilli, princu Williamu i princezi Anne velika je odgovornost vođenja monarhije, budući da je oporavak Charlesa i Kate Middleton neplanirano potaknuo promjene te se na njih neko vrijeme neće moći računati.

Kate Middleton svojim se dužnostima neće vratiti do Uskrsa, kako je ranije objavila Kensingtonska palača, a kako će teći liječenje kralja zasad još nije poznato.

S obzirom na okolnosti, planovi o maksimalnom posvećivanju djeci padaju u vodu jer Williama čeka izuzetno izazovan period u kojem će se možda dogoditi i abdikacija kralja.

  • +8
Kralj Charles i kraljica Camilla Izvor: Profimedia / Autor: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia