REPRIZE, ALI I...

Što ćemo ovo ljeto gledati na TV-u?

17.06.2014 u 10:00

Bionic
Reading

Malo premijera, a puno repriza obilježit će još jedno ljeto na televizijama

Domaći program i autorske emisije najčešće najviše interesiraju gledatelje, a u zabavnom domaćem sadržaju, ako je suditi prema sadašnjim najavama, prednjačit će RTL Televizija s novim sezonama čak dva domaća kviza i reality formatom dok HTV sprema novi politički magazin u večernjem terminu od 21 sat četvrtkom, o kojem nisu željeli otkrivati detalje.


RTL će svoj uspješan game show 'Tog se nitko nije sjetio' s Antonijom Blaće i Krešimirom Međeralom Sučevićem ponešto promijeniti u novoj sezoni. 'Osobno se baš radujem što se vraćamo na ekrane. Evo, baš sam neki dan vidjela koliko sam kraću kosu imala u prošloj sezoni - znači nije nas dugo bilo. Stvarno je vrijeme da se vratimo na male ekrane. Krešo i ja super funkcioniramo, oboje smo Vage po horoskopu, s nekoliko dana razmaka u datumu rođenja. Išli smo i u istu srednju školu, što smo tek nedavno shvatili, tako da imamo i dulju povijest, a ne samo kviz! Krešo nije neki pretenciozni intelektualac, nego je pravi znalac u svemu… neopterećen je tuđim eventualnim neznanjem ili znanjem i s njim uživam. Našli smo se na dosta polja i tema - prvenstveno Eurosong...', izjavila je Antonija Blaće.


Marijana Batinić i Ivan Šarić već snimaju nove nastavke kviza 'Tko će ga znati' po Kvarneru, Istri i Dalmaciji, a uskoro i u ostatku Hrvatske, dok će na ljeto krenuti nova, peta sezona dokumentarne sapunice 'Ljubav je na selu' voditeljice Marijane Batinić, u kojoj će predstaviti farmere i farmerice u potrazi za srodnom dušom, a kojima će cijelo ljeto svi zainteresirani moći pisati ljubavna pisma.

Među najatraktivnijim naslovima koji nas očekuju za vrućih ljetnih mjeseci na domaćim televizijama s nacionalnim koncesijama svakako su atraktivni filmovi i nove sezone hvaljenih TV serija. Nova TV tako planira premjerno prikazivati serijal 'Barakude' o našim zlatnim vaterpolistima, producenta Petea Radovicha, nagrađenog s čak 28 Emmyja, kao i svoju najgledaniju humorističnu seriju 'Lud zbunjen, normalan'. Na Doma TV-u pripremaju nove sezone serija 'Vampirski dnevnici', 'Divino novo ruho' i 'Veliko R'. Od serija na RTL Televiziji svakako je najatraktivniji serijal 'Montevideo' - treća sezona zove se 'Montevideo, vidimo se!' i u njoj glume svjetska zvijezda Armand Assante kao Hotchkins, Viktor Savić kao Milutinac, Andrija Kuzmanović kao Jakša, Ivica Zekić kao Ivica Bek... Za razliku od filma, koji je netom igrao u hrvatskim kinima, serijal uključuje čak sedam sati dodatnog materijala.

HTV najavljuje ciklus stranih dokumentarnih filmova u produkciji National Geographica u odabiru Đele Hadžiselimovića srijedom te brojne reprize TV serija, od domaćih, poput serija 'Loza', 'Velo misto', 'Kuda idu divlje svinje', 'Zakon', 'Subotom uvečer, nedjeljom ujutro' te 'Bitange i princeze', do stranih, poput serija 'Most' i 'Motel Bates', koje ne bi trebalo propustiti u repriznom terminu ako su vam slučajno bile promakle u premijerom.


Filmski program Nove TV među najatraktivnijim naslovima uključuje 'Harryja Pottera i Princa miješane krvi', dokumentarni film 'Michael Jackson´s This Is It', kao i tetralogiju o Indiani Jonesu s Harrisonom Fordom. Treći program HTV-a donosi brojne filmske sadržaje u dva ciklusa koja su već započela - ciklus 'Ljubavni klasici' uključuje klasične melodrame dok ciklus 'Nisu se kvalificirali' donosi filmove iz 13 zemalja čije se nogometne reprezentacije nisu kvalificirale na završnicu turnira u Brazilu.