NOVE ODLUKE

Stižu promjene i na balkonu Buckinghamske palače; tko će na krunidbi tamo stajati?

07.04.2023 u 12:52

Bionic
Reading

Kralju Charlesu III i kraljici Camilli, nakon službenog dijela krunidbe u Westminsterskoj opatiji, na balkonu Buckinghamske palače pridružit će se članovi kraljevske obitelji, no bit će puno promjena

Prema saznanju britanskog Mirrora, koji je na uvid dobio detaljne planove krunidbe kralja Charlesa III, na balkonu Buckinghamske palače trebali se pojaviti samo zaposleni, odnosno radni članovi kraljevske obitelji. Oni će tamo stajati uz okrunjenog kralja i kraljicu i pozdravljati okupljeni narod.

'Kralj je bio vrlo jasan oko toga koga želi na balkonu da predstavlja monarhiju. Nema tu puno mjesta za sjećanja i emocije, ovo je državna, a ne obiteljska svečanost, stoga je ispravno da su samo zaposleni članovi obitelji prisutni u tako velikom trenutku, važnom za javnost', otkrio je dobro upućeni izvor.

Tako će uz kralja i kraljicu ovoga puta stajati princ i princeza od Walesa s djecom - prinčevima Georgeom i vjerojatno Louisom te princezom Charlotte; trebala bi tu biti i princeza Anne sa suprugom, viceadmiralom Sir Timom Laurenceom te vojvoda i vojvotkinja od Edinburgha, odnosno princ Edward i Sophie.

  • +5
Kralj Charles III i kraljica supruga Camilla u Njemačkoj Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mjesta će biti i za vojvodu od Kenta i njegovu sestru, princezu Alexandru, no njihovo će pojavljivanje, zbog navodnih zdravstvenih problema, biti potvrđeno tek na sam dan krunidbe. Pozivnicu za balkon dobili su i vojvoda i vojvotkinja od Gloucestera.

PRVI BOŽIĆ NOVOG KRALJA

Istupi Harryja i Meghan samo su ih ojačali: Britanska kraljevska obitelj u zajedničkoj šetnji nakon mise u Sandringhamu

Pogledaj galeriju

'Taj trenutak na balkonu obilježit će upravo vizija kraljeve smanjene monarhije, koja će biti još manja kada se Gloucesteri, vojvoda od Kenta i princeza Alexandra konačno povuku iz javnog života i otiđu u zaslužene mirovine', dodao je izvor.

Pojavljivanje na balkonu bit će 6. svibnja nakon obreda u Westminsterskoj opatiji, a do Buckinghamske palače stići će u svečanoj povorci sa članovima obitelji. U krunidbenoj povorci trebali bi, kako se najavljuje, sudjelovati i prinčevi George i Louis te princeza Charlotte.