UŽITAK ZA GLEDANJE

Stigle prve reakcije na Wonku; nižu se hvalospjevi na račun Timotheea Chalameta

29.11.2023 u 14:02

  • +4

Timothee Chalamet

Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

I službeno je - Timothee Chalamet osvojio je srca gledatelja, ali i strogih kritičara, koji ne mogu naći zamjerke na njegovu izvedbu čuveno Willieja Wonke. Uspjeh je time veći kada se zna da je prije njega istog lika savršeno odglumio Johnny Depp, a prije njega i Gene Wilder

Zbog svoje šarmantne i tako savršene izvedbe Willyja Wonke, u najnovijoj adaptaciji jedne od najpoznatijih dječjih knjiga svih vremena, Timothee Chalamet osvojio je srca publike, ali i kritičara, koji su objavili i svoje prve reakcije na račun ovog mladog glumca.

Lik kojeg glumi, Willy Wonka, zapravo je izmišljeni lik u knjizi Roalda Dahla iz 1964. 'Charlie i tvornica čokolade', koja je i dan danas, nakon toliko godina, sastavni dio popisa školske lektire, a u isti se Timothee Chalamet tako dobro uživio.

'Wonka je super šarmantan i užitak ga je gledati u izuzetnoj i savršenoj izvedbi Timotheea Chalameta', napisao je na X-u kritičar Collidera Perri Nemiroff i dodao:

'Možda je u nekim dijelovima smiješno i glupavo, zbog čega postoji nekoliko zapleta koji su malo slabiji, no to nije moglo spriječiti da mi tako sladak film s velikom i vrlo učinkovitom dozom iskrenosti zagrije srce.'

VIŠE SE NE KRIJU

Strastveni poljupci Kylie Jenner i Timotheea Chalameta na finalu US Opena

Pogledaj galeriju

Kritičar i novinar Germain Lussier napisao je kako je upravo 27-godišnji kandidat za Oscara 'jedini razlog da pogleda' glazbenu fantaziju Paula Kinga, čiji je budžet nevjerojatnih 125 milijuna dolara.

'Beskrajno je šarmantan i pravi ga je užitak gledati. Sam film i nije toliko dobar, ali je zabavan. Priča i ton bore se jedni protiv drugih ostavljajući pomalo sve zbrkano, no ipak je ispunjen radošću i pjesme su divne', napisao je Lussier.

Filmska kritičarka Varietyja, Courtney Howard nazvala je Wonku 'pobjedničkom konfekcijom, ispunjenom savršenom količinom šarma, hirovitosti i dirljivosti i pokretan čistom maštom i okretnim glazbenim brojevima

'Timothee Chalamet je tvornica karizme, a njegova potpuna posvećenog je opojna', dodala je Howard.