MIR U KUĆI

Stanari prestali sa svađom i okitili jelku

17.12.2008 u 09:00

Bionic
Reading

Marko je prestao gnjaviti Ornelu, Saša je prestao filozofirati, a Bigi je stanare dodatno zaposlio božićnim ukrasima kojima su trebali urediti kuću

Kako je u tajlandskoj BB kući ostalo samo nekoliko stanara, Big Brother se potrudio da kuća ipak ne bude prazna te im ih svaki dan razveseli dolaskom malih učenika. Mališani ih zabavljaju cijelo popodne, a navečer uvijek slijedi neki zadatak. Sinoćnji ih je posebno raznježio jer im je Bigi u smočnici ostavio razne božićne ukrase kojima su uredili cijelu kuću.

Uz božićne hitove i veselu atmosferu nije bilo vremena za svađu i podbadanja, pa je ovo bila jedna od rijetkih mirnih večeri u kući. Kasnije je Bigi pozivao stanare u ispovjedaonicu, gdje su se trebali izjasniti tko je, po njima, zaslužio pobjedu. Svi su zaključili da je to najteže pitanje, pa su posegnuli za diplomatskim odgovorima u stilu: 'Svi su ovdje zaslužili pobjedu', 'Svatko tko je došao do finala, pokazao je da je jak i nemam određenog favorita.' Takvi su odgovori očekivani, jer bilo bi ludo da netko od njih spomene svoje ime u tom kontekstu, iako zna da bi baš on mogao odnijeti glavnu nagradu kad je već došao do finala. Jedino je Ornela bila nešto konkretnija, te je rekla da bi pobjednik trebao biti Krešo, jer je svaki dan svoj čovjek. Sašu ne vidi kao pobjednika jer joj je 'karakterno apstraktan', a Marko joj je OK, jedino što ga je tijekom ovih nekoliko mjeseci često 'prebacivalo raspoloženje'.

Marko je također u ispovjedaonici bio veoma uljuđen, diplomatski odgovarajući na sva pitanja, a nije zaboravio spomenuti i svoju najveću vrlinu - upornost. Na kraju je Bigiju rekao: 'Dajte nam krišku kruha', ali se kasnije ispravio i dodao da on može izdržati bez hrane. Nema sumnje da naši gladni stanari jedva čekaju izlazak iz izolacije i povratak najmilijima.