SLAVLJE NA DVORU

Srpski princ Filip i princeza Danica Karađorđević krstili malenog nasljednika

15.12.2018 u 14:16

Bionic
Reading

Danas je važan dan za kraljevsku obitelj Karađorđević. U crkvi Svetog Andreja Prvozvanog na Kraljevskom kompleksu na Dedinju u Beogradu srpski princ Filip i princeza Danica Karađorđević krstili su svom malenog nasljednika, princa Stefana

U kapeli Kraljevskog dvora danas je obavljeno krštenje princa Stefana Karađorđevića, sina princeze Danice i Filipa Karađorđevića. Svečanosti su prisustvovali brojni članovi srpske kraljevske obitelji, uključujući i prijestolonasljednika Aleksandra Karađorđevića i njegovu suprugu, princezu Katarinu, koji su za svog unuka pripremili poseban poklon.

Kako doznaje srpski portal Žena, maleni princ na poklon je primio zlatni križ, svijeću i personalizirani ručnik s izvezenim inicijalima i datumom krštenja.

Prin Stefan, koji je rođen u veljači ove godine i u čiju čast se tada oglasilo 49 zvona Hrama svetog Save u Beogradu, na na svoj veliki dan nosio je odijelo koje je prije njega nosio njegov pradjed, jugoslavenski kralj Petar II. na svom krštenju 1923. godine u Beogradu.

  • +12
Beograd: Krštenje princa Stefana Karađorđevića Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Prema pisanju srpskog portala za kumove su izabrani Aleksandar III., Filipov brat blizanac, Petra Lazarević i Dušan Antunović, prijatelji princeze Danice i princa Filipa, a ceremonija je održana u istoj kapeli u kojoj su se u listopadu prošle godine vjenčali ponosni roditelji.