UNIT-X I ANTONIA U FINALU

Splićani rasturili mlitavi Supertalent

13.11.2009 u 22:38

Bionic
Reading

Drugo polufinale Supertalenta razdužilo se na preko dva sata u kojima smo vidjeli deset polufinalista i dobrim dijelom – umrli od dosade. Dalje idu Unit-x i malena Antonia Dora Pleško koja je u pripetavanju prošla ispred Marija Filipija

Unit-X ponovo su oduševili

U tih preko dva sata drugog polufinala Supertalenta malo toga je vrijedilo. Prva kritika ide žiriju koji se u polufinalu u potpunosti izgubio. Zrno na zrno – pogača, hvala na hvalu – čisti davež. Upravo tom vodiljom Merla, Nina i Enis su nas u potpunosti udavili silnim nezasluženim hvalama i komplimentima.

Štoviše, napravili su korak dalje, okamenivši se u tipiziranim hvalama. Tako Merla polufinalistima u pravilu govori da su puno bolji nego u kvalifikacijama, Enis pokušava sve okrenuti u već malo izlizanu ironiju, a Nina u trivijalnu hvalu koja stiže do krajnje točke - 'Nemam komentara'.

Osim hvale, žiri je dosljedan i u upornom nagovaranju gledatelja da okreću brojeve telefona svojih favorita. Znamo da se u tome krije novac, ali molimo ih za barem malo diskretnije vapaje za poziv.

Od deset polufinalista najuvjerljiviji su bili malena Splićanka Antonia Dora Pleško, koja je odlično otpjevala tešku pjesmu od Björk, It's all so quiet, prepunu melodijskih i ritmičkih izmjena i skokovačćo koje je malena odlično 'ukrotila'. Tu i tamo s pokojim scenskim skokom poskočio bi i njezin glas, ali to su tek dlake u jajetu.

Uz Antoniju, zaslužene ovacije primili još jedni Splićani, plesna skupina Unit-X, koja je odlično strukturiranom koreografijom krenula s otkucajima sata te dobro 'naštimana' uronila u plesni san i oduševila usklađenošću i akrobatičnošću.

Mario Filipi - treći unatoč nešto lošijem nastupu u polufinalu

Iako su pobrali iksove žirija (rijetke u emisiji), dečki iz grupe Falš, pojačani ženskim back vokalima, bili su vrlo dopadljivi svojom autorskom reggae pjesmom dodatno razigranom gajdama.

Razočarali su Iva Raić i njen pas Muffin, koji je za polufinale dobio pojačanje, ali mu ni to nije pomoglo, već ga je trema stisnula pa je nastup izgledao poput neuspjele šetnje parkom, te Mario Filipi koji je u kvalifikacijama ugodno iznenadio, ali ovoga puta trema ga je stisnula pa je njegov Elvis otišao u neke krive melodijske vode.

Ostali su bili tek solidni. Mateo Cvetnić i Rita Tovilo dobro su i skladno otplesali splet latino plesova, Tanja Marić je glasovno vrludala na tragu Mariah Carey, a Ferdinand Jaki je dvaput solidno otpjevao hit Spandau Balleta Gold (prvi put se matrica zaigrala i omela ga).

Livi kisses
su bacale jedna drugu, pokazavši akrobatske sposobnosti ali bez ikakve dramaturgije, a Xiomara Ratković se previjala na kolutu i 'zastoru' bez ikakve povezanosti i emocije.

Dalje idu, potpuno zasluženo, Unit-x kao direktni finalisti i mala Antonija koja je u pripetavanju pobijedila iznenađujućeg trećeg Marija Filipija.

A od svih supertalenata najviše talenta pokazali su Rene i Igor u završnom usporenom otvaranju omotnice, iako su i oni znali na trenutke udaviti forsiranim šalama. Sve u svemu, polufinala ne pružaju dovoljno uzbuđenja i akcije, a bome ni talenata.