THE BEAR POSTAJE THE BOSS

Snima se film o Bruceu Springsteenu, a glumit će ga zvijezda hit serije

27.03.2024 u 11:25

Bionic
Reading

Jeremy Allen White nakon što završi snimanje novih sezona serije 'The Bear' neće se puno odmarati jer ga ove jeseni čeka veliki projekt, biografski film o Bruceu Springsteenu, u kojem će glumiti neponovljivog The Bossa

Scott Cooper piše scenarij i režirat će 'Deliver Me From Nowhere', film o Bruceu Springsteenu i njegovu radu na šestom studijskom albumu 'Nebraska' iz 1982., a koji je počeo poprimati oblik dok su on i E Street Band snimali pjesme za 'Born in the USA'. Riječ je o adaptaciji knjige 'Deliver Me From Nowhere: The Making of Bruce Springsteen’s Nebraska' Warrena Zanesa, objavljenoj prošle godine.

Zvijezda serije 'The Bear' Jeremy Allen White trebao bi glumiti Springsteena, a u tijeku su i pregovori s produkcijskom kućom A24. Snimanje filma trebalo bi početi u New Jerseyju ove jeseni, nakon što dobitnik Emmyja u lipnju završi snimanje treće i četvrte sezone 'The Beara'.

Film će tematizirati Springsteenov put do uspjeha i statusa vrhunskog tekstopisca i skladatelja, ali i njegovu borbu s depresijom i odrastanje s ocem koji je također patio od depresije. Dosta te tame ulio je u svoj album iz 1982. 'Nebraska', koji mnogi nazivaju njegovim najsirovijim i najboljim ostvarenjem u karijeri. Pjesme za njega napisao je ne namjeravajući ih objaviti zajedno, a snimio ih je jednostavnim rekorderom sam u spavaćoj sobi u kući u New Jerseyju, nekoliko godina prije nego što je objavio 'Born in the USA'.

Bruce Springsteen & The E Street Band - Mansion On the Hill Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Scenarist i redatelj filma Cooper napustio je glumu da bi se posvetio režiranju i pisanju scenarija, a režirao je film glazbene tematike 'Crazy Heart' iz 2009. s Jeffom Bridgesom u glavnoj ulozi, ovjenčanoj Oscarom. Cooper se tako vraća korijenima filmom o The Bossu, a svakako je zanimljivo to da su Springsteen i njegov menadžer Jon Landau aktivno uključeni u projekt.

Bruce Springsteen - Nebraska Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Glazbeni biografski filmovi i dalje su glavna atrakcija u Hollywoodu, a Paramountov 'Bob Marley: Jedna ljubav' smatra se jednom od najvećih uspješnica ovogodišnjeg box officea u SAD-u. Trenutno se snimaju filmovi o Bobu Dylanu i Michaelu Jacksonu, a svjetlo dana trebao bi uskoro ugledati i film o Amy Winehouse. I o putu do uspjeha slavnog kanadskog kantautora Leonarda Cohena snimljena je TV serija, nedavno premijerno prikazana na festivalu Series Mania.