ZANIMLJIV POPIS

Službena potvrda je stigla: Ovo je 10 najplaćenijih glumica u 2022. godini

15.12.2022 u 06:30

Bionic
Reading

Koliko će pojedini glumac ili glumica dobiti za snimanje nekog filma, ovisi o nizu faktora, a budući da se to mijenja iz dana u dan, sve je teže složiti liste u filmskoj industriji. I dok glumci zarađuju iznose od kojih će vam se uvijek zavrtjeti u glavi, glumice su i dalje potplaćene

Krajem svake godine objavljuju se razne liste, a među njima je i ona koja se pomno iščekuje - lista najplaćenijih glumaca i glumica. Naravno, čuda se ni ove godine nisu dogodila pa niti jedna glumica nije zaradila ni blizu koliko je primjerice u džep spremio Tom Cruise, no nekih pomaka ipak ima. A evo kako izgleda lista:

10. Anya Taylor-Joy - 1,8 milijuna dolara

Zahvaljujući Netflixovoj hit seriji 'Kraljičin gambit', danas 26-godišnja Anya Taylor-Joy postala je senzacija gotovo preko noći. Nevjerojatni uspjeh donio joj je i nove ponude, koje nije mogla odbiti, a među kojima su se našle one za 'Sjevernjak' i 'Amsterdam', dok je ono što ju je dovelo na ovu listu iznos od 1,8 milijuna dolara, koliko je dobila za ulogu u filmu 'Furiosa', u kojem će glumiti s Chrisom Hemsworthom.

Anya Taylor-Joy Izvor: Profimedia / Autor: Rich Fury / Getty images / Profimedia

9. Jamie Lee Curtis – 3,5 milijuna dolara

Legendarna glumica dobila je izvrsne kritike za ulogu u filmu 'Sve u isto vrijeme', u kojem je glumila s Michelle Yeoh, a uskoro će se vratiti na filmska platna u zadnjem dijelu najpoznatije horor trilogije 'Halloween Ends'. Ova 64-godišnjakinja je za repriziranje svog lika Laurie Strode dobila pozamašnih 3,5 milijuna dolara.

Jamie Lee Curtis Izvor: Profimedia / Autor: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

8. Emily Blunt – 4 milijuna dolara

Britanska ljepotica postala je stalni dio postave Hollywooda, stoga ne čudi da su joj platili četiri milijuna dolara da uz Cilliana Murphyja, Florence Pugh i Roberta Downeyja Jr. glumi Katherine Oppenheimer u 'Oppenheimeru', novom filmu Christophera Nolana.

IZGLEDA SJAJNO

Emily Blunt očitala modnu lekciju: Evo kako isfurati satenske hlače i ne izgledati kao da ste u pidžami

Pogledaj galeriju

7. Gal Gadot – 5 milijuna dolara

Zahvaljujući franšizi DC Comicsa o Wonder Woman, uspon Gal Gadot na ljestvici popularnosti bio je nevjerojatan. Prema mnogim istraživanjima, za 37-godišnju izraelsku glumicu ovo je bila itekako unosna godina te je za ulogu u filmu 'Smrt na Nilu', inspiriranu slavnom pričom Agathom Christie, zaradila čak pet milijuna dolara. Šuškalo se da je ujedno bila najplaćenija zvijezda u filmu.

  • +5
Gal Gadot Izvor: Profimedia / Autor: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

6. Jennifer Lopez – 8,5 milijuna dolara

Za 53-godišnju Jennifer Lopez bila je ovo naporna godina, a motiv koji se i privatno i poslovno provlačio kroz 2022. bilo je - vjenčanje. Osim što se u srpnju udala četvrti put, ovoga puta za Bena Afflecka, pjevačica i glumica je za glavnu ulogu u romantičnoj komediji 'Ti si taj' dobila honorar od 8,5 milijuna dolara.

ODLIČNO JOJ PRISTAJU

Jennifer Lopez u hit hlačama koje su ove godine s trona skinule mnogima omiljene traperice

Pogledaj galeriju

5. Lady Gaga – 10 milijuna dolara

36-godišnja pjevačica uspješno gradi i filmsku karijeru, stoga ćemo je nakon filmova 'Zvijezda je rođena' i 'Dinastija Gucci' uskoro gledati kao Harley Quinn u filmu 'Joker: Folie à Deux' s Joaquinom Phoenixom. Za tu ulogu Gaga je potpisala ugovor vrijedan 10 milijuna dolara.

  • +4
Lady Gaga Izvor: Profimedia / Autor: RMBI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

4. Millie Bobby Brown – 10 milijuna dolara

A isti iznos, ali za nastavak hit filma 'Enola Holmes', zaradila je Millie Bobby Brown. Iako je tek postala punoljetna, barem po našim zakonima, 18-godišnjakinja je već svrstana među najplaćenije glumice svijeta. Popularnost je stekla zahvaljujući Netflixovoj seriji 'Stranger Things', a u nastavku 'Enole Holmes' glumi s Henryjem Cavillom.

Millie Bobby Brown - Enola Holmes 2 Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

3. Zendaya – 10 milijuna dolara

Još jedna holivudska glumica koja je u ovoj godini zaradila 10 milijuna dolara je Zendayja. Disneyjeva uzdanica, koja je zahvaljujući ulozi u filmu 'Spider-Man: Put bez povratka' profitirala i poslovno i privatno, jer se na setu rodila njezina ljubavna priča s Tomom Hollandom, dobila je 10 milijuna za ulogu u filmu 'Challengers'.

  • +3
Zendaya Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher for PEOPLE / Shutterstock Editorial / Profimedia

2. Sandra Bullock – 10 milijuna dolara

Dugogodišnja karijera 58-godišnje Sandre Bullock u filmskoj industriji donijela joj je milijune u banci. S time i nastavlja pa je za glavnu ulogu u filmu 'Izgubljeni grad' dobila 10 milijuna dolara.

Sandra Bullock - Izgubljeni grad Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

1. Margot Robbie – 12,5 milijuna dolara

Australska glumica s punim je pravom postala najplaćenija glumica u 2022. godini zahvaljujući iznosu od 12,5 milijuna dolara, koliko je dobila da utjelovi ni manje ni više nego - Barbie. Ova talentirana glumica glumila je s nekim od najvećih holivudskih imena - od Brada Pitta i Leonarda DiCaprija, preko Willa Smitha, sve do Charlize Theron i Nicole Kidman.

  • +6
Margot Robbie Izvor: Profimedia / Autor: Miikka Skaffari / Getty images / Profimedia