AKTIVISTICA EMILY

Slavna ljepotica uhićena u Washingtonu

05.10.2018 u 16:58

Bionic
Reading

Emily Ratajkowski, jedna od najtraženijih manekenki današnjice i glumačka nada, uhićena je zbog sudjelovanja u prosvjedu protiv Trumpovog kandidata za Vrhovni sud Bretta Kavanaugha

Uhićene su 302 osobe, a među njima su bile i Emily Ratajkowski te komičarka Amy Schumer.

Tisuće se prosvjednika okupilo ispred sudnice u kojoj Kavanaugh obavlja dužnost federalnog suca te su otišli od sudnice do zgrade Vrhovnog suda. 'Vjerujemo doktorici Christini Blasey Ford', skandirali su prosvjednici u znak potpore profesorici koja je optužila Kavanaugha za seksualno zlostavljanje dok su oboje bili tinejdžeri.

Osim što je poznata po svojim golišavim fotosessionima, zgodna Emily je i gorljiva aktivistica za ljudska prava pa nije propustila sudjelovati u prosvjedu u Washingtonu protiv Bretta Kavanaugha.

'Danas sam uhićena tijekom protestiranja protiv kandidata za vrhovnog suca Bretta Kavanaugha, čovjeka koji je optužen od više žena za seksualno zlostavljanje. Čovjek koji naudi ženi ne može biti na tako moćnoj funkciji. Potvrda njegove kandidature je poruka ženama ove zemlje da nisu važne. Zahtijevam od vlade da prizna, poštuje i podržava žene jednako kao i muškarce', napisala je lijepa brineta.

Mnoge su se zvijezde odazvale pozivu pa je među prosvjednicima bilo puno poznatih imena.

  • +10
Emily Ratajkowski Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim Emily zbog sudjelovanja u prosvjedu je privedena i slavna komičarka Amy Schumer, a među prosvjednicima je bila i glumica Amber Heard, inače bivša supruga Johnnyja Deppa.