BEZ DLAKE NA PERU

Škotski glumac Brian Cox u memoarima se obrušio na holivudske zvijezde: Pošteđeni nisu ni Tarantino i Johnny Depp

29.10.2021 u 19:59

Bionic
Reading

Zvijezda serije 'Nasljeđe', škotski glumac Brian Cox, sprema knjigu memoara 'Putting the Rabbit in the Hat', u kojoj bez dlake na jeziku progovara o nekim holivudskim zvijezdama

Knjiga 75-godišnje zvijezde 'Nasljeđa' bit će objavljena u siječnju sljedeće godine, no ulomke u kojim Cox ne štedi glumce s A-lista objavile su u četvrtak novine Big Issue, za koje je škotski glumac izjavio kako očekuje da se s nekim ljudima više nikad neće čuti, ali da to jednostavno tako ide.

Što se tiče Quentina Tarantina, Cox piše kako smatra da je njegov rad naizgled privlačan, ali ne baš nešto vrijedan. 'Sve je površno, naracija zapleta prema naprijed tamo gdje bi trebalo ići u dubinu, a stil tamo gdje bi trebao dati suštinu', kaže Cox i dodaje kako je otišao s projekcije 'Pulp Fictiona'.

Glumac piše i kako je odbio ulogu guvernera Weatherbyja Swanna u Deppovom akcijsko-pustolovnom serijalu 'Pirati s Kariba', koja je na kraju pripala Jonathanu Pryceu.

Pišući o 58-godišnjem Johnnyju Deppu, Cox kaže kako nema sumnje u njegovu privlačnost, ali i u prenapuhanost i precijenjenost.

'Mislim, 'Edward Škaroruki'. Budimo iskreni, ako se pojaviš s takvim rukama i blijedom šminkom na licu s ožiljcima, ne moraš ništa raditi. Kao što i nije. A kasnije je napravio još i manje', nije Škot štedio Deppa.

U filmu 'Izgubljena moć' iz 2001. godine, Cox je glumio s Jonathanom Pryceom (74) i Christopherom Walkenom (78), a o snimanju s filmskim legendama piše: 'Christopher Walken je bio pomalo zbunjen Jonathanom Pryceom, što je i razumljivo, jer Jonathan je zanimljiva riba, ponekad mračna i tmurna. A ako možeš izbezumiti Christophera Walkena...'.

  • +4
Brian Cox Izvor: Profimedia / Autor: James Gillham / Shutterstock Editorial / Profimedia

U trileru 'Bljesak' iz 1996. godine, glumio je sa Stevenom Seagalom, a o majstoru borilačkih vještina koji je postao glumac, također nema visoko mišljenje.

'Onako smiješan kao što je na ekranu, Steven Seagal je smiješan i u stvarnom životu. Zrači nekim promišljenim spokojem, kao da je na nekoj višoj razini u odnosu na nas ostale, a iako je svakako na nekoj drugoj razini, u što nimalo nema sumnje, vjerojatno nije na višoj', piše Cox.

Prije nego što je postao svjetski poznati glazbenik, pokojni David Bowie okušao se u glumi. Slavni glazbenik pojavio se kao vojnik u seriji iz 60-ih 'Redcap', u epizodi u kojoj je gostovao i Cox.

'Mršav klinac i ne osobito dobar glumac. Postao je bolja pop zvijezda, u to nema nikakve sumnje', piše Cox o Bowieju.

Iako u karijeru legendarnog glumca Michaela Cainea ne ulazi u potpunosti, Cox za britansku zvijezdu kaže da ga ne bi opisao kao svog favorita.

'Ali on je Michael Caine. Institucija. A biti institucija uvijek će biti iznad dometa', kaže Cox.

Kolegu iz filma '25. sat' Edwarda Nortona Cox opisuje kao 'finog dečka, ali pomalo zamornog, jer sebe zamišlja kao scenarista ili redatelja'.