OLIVIA WILDE

Skandali i drama ne prestaju je pratiti: Bila je u braku s talijanskim princem, a veza s Harryjem Stylesom donijela joj je ljubavnu sreću, ali i nove probleme

12.09.2022 u 06:28

Bionic
Reading

Ima samo 38 godina i bogatu karijeru glumice iza sebe, a u svoj je životopis sada dodala i drugi po redu redateljski uradak čija je premijera, održana početkom rujna na Filmskom festivalu u Veneciji, oduševila publiku, koji su s nestrpljenjem iščekivali ‘Don’t Worry Darling’, što zbog odlične glumačke postave, što zbog skandala koji su se oko istog motali. A ništa mirnije nije niti u privatnom životu Olivije Wilde, koja se trenutno budi uz jednog od najpoželjnijih mladih pjevača i glumaca, Harryja Stylesa

Rođena kao Olivia Jane Cockburn u New Yorku 10. ožujka 1984., glumica Olivia Wilde odrasla je u Georgetownu, kvartu u Washingtonu, dok je ljeta provodila u irskom Ardmoreu. Pohađala je privatnu školu u Washingtonu, kao i internat u Massachusettsu, a svoje je umjetničko prezime uzela inspirirana legendarnim irskim spisateljom Oscarom Wildeom.

Prezime Wilde počela je koristiti još dok je pohađala srednju školu i to u čast svih spisatelja u svojoj obitelji, kojih je uistinu bio velik broj. Iako je upisala prestižni njujorški koledž Bard, od svega je odustala zbog ljubavi prema glumi.

Njezina majka Leslie Cockburn je producentica i novinar, dok joj je otac Andrew Cockburn također novinar, sin britanskog pisca i novinara Clauda Cockburna, a osim Olivije imaju pet godina stariju kćer i devet godina mlađeg sina.

Svoj televizijski debi imala je 2003. kada je dobila priliku glumiti u šest epizoda Foxove serije ‘Skin’, a potom je te iste godine imala i proboj na velika platna s filmom ‘Djevojka iz susjedstva’.

  • +12
Olivia Wilde Izvor: Profimedia / Autor: Marechal Aurore/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

No, mnogi ipak smatraju njezin ulazak u odabranu ekipu hit TV serije ‘Dr. House’, onime što joj je otvorilo sva daljnja vrata. Čak 81 epizoda snimila je u ulozi Remy Hadley, a onda su se prilike krenule nizati. U 2010. i 2011. glumila je u jednim od najvećih kino hitova, ‘Tron: Nasljedstvo’ i ‘Vrijeme je novac’.

Nekako je u to vrijeme odlučila istražiti i svoje producentske sposobnosti, da bi se 2019. okušala u onome što se glumci rijetko usude - režiji. Tada je režirala svoj prvi film ‘Maturantice’, za koji je osvojila nagradu Independent Spirit za najbolji prvi igrani film, a potom je pandemija koronavirusa odgodila sve njezine planove.

Naime, s početkom pandemije Olivia Wilde počela je snimati svoj novi film, kojeg je režirala, ali i u kojem glumi. Riječ je naravno o dugo najavljivanom ‘Don’t Worry Darling’, koji je tek sada, na Filmskom festivalu u Veneciji doživio svoju svjetsku premijeru i dobio stajaće ovacije u trajanju od sedam minuta.

Olivia Wilde u hit čizmama sezone Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

A upravo je taj film od samog početka snimanja praćen brojnim skandalima. Naime, upravo na tom setu, tada još zaručena za Jasona Sudeikisa, s kojim ima dvoje djece - sina Otisa i kćerkicu Daisy, Olivia Wilde započela je vezu s deset godina Harryjem Stylesom. Naime, bivši član grupe One Direction je u rujnu prošle godine preuzeo ulogu Shije Labeoufa u ovom psihološkom trileru i to nakon što je ekscentrični glumac optužen za seksualno zlostavljanje.

NETIPIČAN PAR

Gucci za njega i nju: Olivia Wilde i Harry Styles ukrali sve poglede na crvenom tepihu u Veneciji

Pogledaj galeriju

Vezu su isprva vješto krili, a onda su procurile fotografije na kojima se par, držeći se za ruke, zabavlja na vjenčanju menadžera Jeffreyja Azoffa u Montecitu.

A čini se da je od početka svog glumačkog uspona Olivia Wilde ‘padala’ na holivudske ljepotane. Njezino se ime tako povezivalo s Ryanom Goslingom i Justinom Timberlakeom, a prije njih bila je u osmogodišnjem braku s redateljem, fotografom i skromnim talijanskim princem Taom Ruspolijem.

Upoznali su se preko obiteljskog prijatelja, iako ona isprva nije željela pristati na to. 'Htjeli su me upoznati s Talijanom koji je snimao filmove i živio u školskom autobusu. Rekla sam da me ne zanima tip koji živi u autobusu!' Ipak, na kraju je pristala i samo šest mjeseci kasnije pobjegla je s njim u školskom autobusu od kojeg je isprva zazirala. Udala se sa samo 19 godina, iako njezini roditelji nisu bili oduševljeni njezinom odlukom.

Inače, Tao Ruspoli rođen je u Bangkoku, a odrastao u Rimu i Los Angelesu, kao drugi sin glumca i aristokrata Alessandra Ruspolija, devetog princa od Cervetarija i austrijsko-američke glumice Debre Berger. Par se rastao 2011. godine, a o svom bivšem suprugu je nakon razvoda rekla:

’S njim sam odrasla, no jednostavno smo otišli svatko na svoju stranu. Osjećala sam da se moram dokazati. Ja nisam osoba koja odustaje. Držala sam se što sam duže mogla, sve dok nije bilo još bolnije ostati. Zapravo sam mu zahvalna za bol i slomljeno srce jer to mi je dalo hrabrosti da odem i dovelo me do velike ljubavi mog života.’

Kada je pričala o ‘ljubavi svog života’ mislila je zapravo na Jasona Sudeikisa kojeg je upoznala na snimanju Saturday Night Livea, a s kojim se počela pojavljivati u javnosti u studenom 2011. Kako je rekla svojedobno u jednom intervjuu, njegovi plesni pokreti bili su presudni:

‘Upoznala sam Jasona i mislila sam da je jako šarmantan. On je sjajan plesač, a ja uistinu padam na sjajne plesače. No, nisam mu dala svoj broj.’

Prisjećajući se kasnije njihovog početka, rekla je kako je u tom periodu učila biti sama, no isto tako da su se i ona i Sudeikis u tom trenutku viđali s drugima. Presudilo je to što je imala osjećaj da on ‘vidi tko je uistinu ona’.

Tijekom idućih šest mjeseci često su se susretali, a onda je jedne večeri njezina najbolja prijateljica prišla Sudeikisu, dala mu njezin broj i rekla da ga ‘dobro iskoristi’. Trebalo je proći još mjesec dana da on napravi taj korak i pošalje joj poruku. I dok je ona bila iznenađena njegovom suzdržanošću i ‘igrom’, istina je zapravo bila drugačija - on je stalno dobijao informacije kako se ona viđa s drugima, zbog čega nije ništa poduzimao.

Kada su napokon otišli na prvi spoj, Olivia Wilde bila je uvjerena da ona nije ‘njegov tip’, no na kraju su doslovce zatvorili jedan restoran u New Yorku, samo pričajući. Na kraju večeri komičar je nije niti pokušao poljubiti, što se njoj jako svidjelo. ‘Imao je strpljenja, iskrenosti i dobrote. Bez drskosti. Bila sam ludo zaljubljena. Bila sam izvan sebe.’

Već u siječnju 2013. bili su zaručeni, a godinu kasnije dobili su sina Otisa, potom 2016. i kćerkicu Daisy.

  • +2
Premijera filma ‘Don’t Worry Darling’ Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako se sve činilo idilično, a obožavatelji su se nadali kako će, sukladno najavama, napokon ozakoniti vezu, ali i dobiti još jedno dijete, krajem 2020. sve je iznenadila vijest o njihovom prekidu.

Izgledalo je kao da su se rastali u dobrim odnosima, a čak su ih i fotografi viđali zajedno, no, nije sve uvijek onako kako se čini.

Tako su joj službena tijela u travnju 2022. dok je bila na pozornici CinemaCona u Las Vegasu, uručili sudske spise koji se tiču skrbništva nad osmogodišnjim Otisom i petogodišnjom Daisy što je, malo je reći, šokiralo Oliviju Wilde. Njezin bivši partner kasnije je tvrdio kako nije imao nikakva saznanja kada će se i gdje spisi njoj uručiti. Ona s druge strane nije bila takvog mišljenja. Dapače, tvrdi kako je to bila njegova namjera kako bi je profesionalno osramotio.

‘Na bilo kojem drugom radnom mjestu to bi se shvatilo kao napad. Bilo je stvarno uznemirujuće. Znate, nažalost, to nije bilo nešto što me iznenadilo. Postoji razlog zašto sam napustila tu vezu.’

Bilo kako bilo, Olivia Wilde trenutno ima druge brige na pameti, skandale oko novog filma koji se nižu jedan za drugim. Osim izuzetno zamršenog odnosa između glavne glumice Florence Pugh i nje, tu je još niz situacija na koje mnogi podižu obrve i pitaju se kako je film uopće snimljen i što se događalo na samom setu.

Trenutak kada su Oliviji Wilde uručeni papiri za skrbništvo Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Viralni hit postao je sada preko noći i Chris Pine, glumac koji činu glavnu postavu ove drame. Pine se prvo našao u centru prepiski zbog nagađanja da ga je kolega Harry Styles pljunuo tijekom projekcije filma u dvorani u Veneciji. Potom su krenula nagađanja da je to samo optička varka te da gledatelji izazivaju dodatne nepotrebne drame.

Napetost između redateljice i glumaca itekako je vidljiva, a bez obzira na ovacije publike i podijeljene kritike, neosporno je to da su drame i skandali dodatno odradili promociju nadolazećeg filma. Koji je njezin slijedeći potez, tek ćemo vidjeti.