ne viđamo ga često

Sjećate se Rafaela Dropulića Rafe? Detaljno je ispričao sve o svojoj prošlosti, traganju za Bogom

14.01.2023 u 18:09

Bionic
Reading

Godine 2003. je pobijedio u showu 'Story Supernova', snimio album, potom pobijedio u Farmi, a onda se povukao u privatnost. Danas je voditelj emisije 'Blagoslovljen tek' na Laudato TV-u, obiteljski čovjek i otac, zaposlen u zagrebačkom Gradskom uredu. I dalje mu je drago pjevanje, a zadnji nastup imao je na koncertu 'Progledaj srcem' održanom prošle godine na Maksimiru

U emisiji 'More milosrđa' Rafael Dropulić Rafo s urednikom Danielom Vorihom prisjetio svoga djetinjstva i vjere koju je stekao u obitelji.

'Ja sam iz tradicionalne katoličke obitelji, primio sam sakramente, međutim to je ta tradicionalna vjera. Ako pričamo o upoznavanju Isusa u smislu upoznavanja živoga Boga to je priča mog traganja za Isusom, za istinom koja je trajala nekoliko godina. Kod mene nije bilo obraćenje preko noći, već je to bio dug proces, jedno vrlo snažno iskustvo. Od tada pa do dana danas Isus je moj Bog i moje je da ispunjavam njegovu volju koliko god mogu. Ali ne bih htio ni da se zanemari taj dio tradicionalnog odgoja jer je to jedan temelj kojeg ne treba zanemariti niti podcijenjivati jer kad mi je bilo u životu najteže, kad sam 'poljubio dno', znao sam gdje ću Boga tražiti. Da nije bilo takvog odgoja, tko zna gdje bih tražio Boga. I ovako sam ga tražio na raznim mjestima, ali ta klica je uvijek ostala usađena u srcu, duši i duhu i kada dođu teški trenutci u životu to te vodi', izjavio je.

  • +3
Rafael Dropulić Izvor: Cropix / Autor: Sandra Simunovic / CROPIX

Veću krizu duhovnosti osjetio je u mladenačkoj dobi. 'Moje traganje za Bogom počelo je kada sam imao 17 godina. Karakterno sam bio dosta povučen, emotivan i mogu reći, bez lažne skromnosti, dobro i poslušno dijete. Nažalost vrlo rano sam otkrio mladenački život, prvu djevojku sam imao već s 13 godina i rano sam počeo izlaziti. I za te godine sam se dosta napatio jer u to vrijeme sam još bio dijete, ali nije mi život tako izgledao. U osmom razredu osnovne škole sam primio sakrament Svete potvrde i od tada više nisam išao na misu', rekao je. Počeo je dulje istraživati religije.

'Jedan poznanik iz mojih rodnih Ploča mi je dao knjigu koja nije imala veze s kršćanstvom, ali mi je otvorila oči da postoji duhovno koje ja dotad nisam razumio i tu sam shvatio da nešto postoji i odlučio krenuti istraživati kakva je to 'viša sila' koja je sve stvorila. A zanimljivo je kako sam se već tada i molio, ali više kroz razgovor sam Bogu govorio 'molim te pokaži mi koja je vjera prava i koji je put pravi, vodi me.'' Ali uživao sam u tom putu traganja za Bogom i za istinom', priznaje. Nakon traganja i lutanja, Dropulić je puninu duhovnosti i života pronašao u katoličkoj vjeri.

Prisjetio se vremena iz kojega ga se mnogi i danas sjećaju, kao mladog glazbenika, koji je pobijedio u reality showu 'Story Supernova'. Postao je, kaže, uzor mnogima i tada je 'počeo moliti Boga da ga popravi, da mladi bar nešto dobro pokupe od njega'.

'I na tom vrhuncu popularnosti misao mi je bila da ja dugujem Bogu tu slavu koju sam doživio. U trenutku kada sam proglašen pobjednikom, nisam osjećao euforiju, već sam se u punoj svjesnosti molio Bogu: 'Bože, smiluj mi se, znam da ovo ne zaslužujem, popravi me, učini me boljim čovjekom'. Nekoliko mjeseci nakon toga na internetu sam pronašao seminar posta, molitve i šutnje u Međugorju i to me u sekundi oduševilo i pomislio sam si 'pa gdje si dosad!'. I u tih sedam dana u Međugorju sam ja doživio svoje pravo obraćenje i tu sam napravio životnu ispovijed. Doživio sam olakšanje i živoga Boga u punini', istaknuo je Rafo.