još je aktivna

Sjećate se Nene? Danas slavi 61. rođendan, a jedan veliki hit u 80-ima koji znaju sve generacije, ali i tragedija obilježili su joj život

24.03.2021 u 15:25

Bionic
Reading

Gabriele Susanne Kerner poznatija kao Nena, bila je svojevrsni fenomen u Njemačkoj. Ona i njezina istoimena grupa postigli su svjetsku slavu zahvaljujući samo jednom hitu '99 Luftballons' kojeg vjerojatno baš svi znaju. Djevojčice su lijepile postere s njezinim likom, odijevale se i šminkale poput nje, bila je uzor mnogima. Danas slavi 61. rođendan i još uvijek s jednakim žarom skakuće po pozornicama, sačuvala je mladolikost i vitalnost i fura svoj nekadašnji modni izričaj

Nakon prvog singla 'Nur geträumt' bend Nena izbacili su singl '99 Luftbaloons' koji je kasnije na engleskom objavljena kao '99 Red Baloons' te je stala uz bok najvećim zvijezdama tog vremena. Ideja o 99 balona, koji lete nastala je kad je gitarista iz Neninog benda, Karlo Karges, 1982. za vrijeme koncerta Rolling Stonesa u Zapadnom Berlinu gledao kako se puštaju šareni baloni. Zamišljao ke kako bi bilo kad bi ti baloni preletjeli granicu, odletjeli na drugu stranu Berlina.

Izvor: Društvene mreže

Bend je bio na vrhuncu slave od 1983. do 1985. godine, a onda su se sami razišli, a otkačena frontmenica je ušla u vezu sa švicarskim glumcem Benedictom Freitagom i postala i majka. No dogodila se tragedija, njihovo dijete je preminulo nakon samo 11 mjeseci od zatajenja srca. Par je dobio još blizance, Larissu Marie i Sakaisa Manuela. Kad se rastala od glumca, Nena se zaljubila u producenta Phillipa Palma s kojim je dobila još dvoje djece, Samuela Vincenta i Simeona Joela.

  • +5
Nena Izvor: EPA / Autor: CAROLINE SEIDEL

Živi s nevjenčanim suprugom u Hamburgu, a postala je i baka na Božić 2009. kada je njezina kći Larissa rodila kćerkicu Carlu. Samo dva dana kasnije njezin sin Sakias je postao otac dječaka Noaha. Dobila je unuke još i 2013. te 2018. godine. Nena i dalje nastupa, a zadnji koncert je imala u jeku pandemije u kolovozu na na stadionu Steigerwald u Erfurtu. Inače, njezini blizanci Larissa i Sakias se od 2010. pojavljuju kao prateći vokali na njezinim albumima i nastupima, a najmlađi sin Simeon na njezinim koncertima svira klavijature.