nezaboravne uloge

Sjećate li se likova iz popularne serije 'Frasier'? Pogledajte kako danas izgledaju

13.10.2022 u 07:03

Bionic
Reading

Američka hit serija prikazivala se od 1993. do 2004. i u 11 sezona osvojila je 37 nagrada Grammy, a bio je to rekord koji je do danas nadmašila jedino 'Igra prijestolja'. Streaming platforma Paramount+ najavila je oživljavanje jedne od najcjenjenijih humorističnih serija svih vremena te jednog od najuspješnijih spin-off projekata u povijesti televizije. Provjerili smo gdje je ekipa i koliko su se promijenili u međuvremenu

Revival serija 'Gossip Girl' i 'Seks i grad', onih koje su dug niz godina dominirale televizijskim programima, nije usamljen. Već se neko vrijeme zna da će sitcom o dr. Frasieru i Nilesu Craneu ponovno ugledati svjetlo dana. Riječ je o čistokrvnom američkom televizijskom proizvodu u kojem su likovi bili simpatični, a priče zabavne toliko da publiku u dobrom raspoloženju drži prikovane uz male ekrane. Uz to, serija je bila omiljena i među kritičarima.

Kelsey Grammer (dr. Frasier Crane)

Nakon uloge dr. Frasiera Cranea, po kojoj ga mnogi prepoznaju, nastavio je s glumačkim uspjesima. Pojavio se u uspješnoj franšizi 'X-Men' kao dr. Hank McCoy, odnosno Beast, te filmovima kao što su 'Swing Vote' i 'The Expandables 3'. U 'Simpsonima' je glas posudio Sideshow Bobu. Dobio je pet Emmyja, tri Zlatna globusa i kazališnu nagradu Tony kao producent mjuzikla 'Boja purpura'. Za ulogu u seriji 'Boss' osvojio je Zlatni globus, a u pitkoj satiri 'The Pentagon Wars' (kod nas prevedenoj kao 'Eksperiment') utjelovio je korumpiranog časnika američke vojske i pokazao da mu dobro leže uloge negativaca.

Jane Leeves (Daphne Moon)

Britanska glumica, producentica, komičarka, pjevačica i plesačica u seriji 'Frasier' utjelovila je Daphne Moon. Mlađe generacije je znaju po njezinom drugom većem angažmanu, onom u seriji 'Hot in Cleveland', u kojoj je glumila Jay Scroggs te je 2011. bila nominirana za Screen Actors Guild. Ima produkcijsku tvrtku Bristol Cities sa sestrom Kathryn i kolegicom iz serije 'Frasier' Peri Gilpin. Pojavila i u serijama 'Simpsoni' i 'Očajne kućanice', a glumila je Sally Bowles u brodvejskom 'Cabaretu' 2002. godine. Njezin suprug Marshall Coben izvršni je direktor CBS Paramounta, a imaju dvoje djece.

David Hyde Pierce (dr. Niles Crane)

Američki glumac, redatelj i komičar bogatog opusa uspjehe je nizao ne samo na televiziji, već i na filmu i u kazalištu. Nakon završetka serije 'Frasier' posudio je glas Abeu Sapienu u odličnom 'Hellboyu' i Felixu u 'Simpsonima', imao nešto veću ulogu u hvaljenoj seriji 'Dobra žena', ponovio je ulogu u uspješnom sitcomu 'Wet Hot American Summer: First Day of Camp', a uspjeh je ostvario i u kazalištu ulogama u 'Spamalotu', mjuziklu 'Curtains' (2007. je osvojio Tonyja kao glavni glumac) i 'Vanya and Sonia and Masha and Spike'.

Peri Gilpin (Roz Doyle)

Ni prije ni poslije serije nije ostvarila značajnije uloge. Sudjelovala u mnogim filmovima i televizijskim emisijama te je svoj glas posuđivala u nekim animiranim filmovima. Nakon 'Frasiera' broj angažmana joj se ipak drastično povećao pa je sudjelovala u serijama 'Medium', 'Očajne kućanice', 'Zakon i red', 'Hot in Cleveland', 'Grey's Anatomy', 'CSI', 'Moderna obitelj' i 'Scorpion'.

John Mahoney (Martin Crane)

Mnogi ga prepoznaju po ulogama u 'Eight Men Out', 'Say Anything...', 'In the Line of Fire', 'Reality Bites', 'The American President', 'Barton Fink' i 'The Hudsucker Proxy'. Nakon 'Frasiera' ostvario je jednu od upečatljivijih uloga u seriji 'In Treatment'. Zanimljivo je da su glumci iz ' Frasiera' ostali u dobrim odnosima te da su Mahoney i Pierce kumovi sinu svoje kolegice Jane Leeves.

Pas Eddie

Tijekom 11 sezona dva su Jack Russell terijera imala ulogu psa Eddieja. Prvih sedam godina u seriji je bio Moose (imao je sposobnost da slomi Frasierovu volju samo buljeći u njega), a od 2000. do 2004. Enzo, pas koji je uginuo 2010. Imao je 14 godina.

Inače, 'Frasier' je osvojio čak trideset i sedam nagrada Emmy (kao najbolja humoristična serija prepoznat je pet godina zaredom). Bili su zanimljivi i pozivi koje je dr. Frasier primao u emisiji. Glasom su se pojavljivali u seriji: Gillian Anderson, Kevin Bacon, Halle Berry, Mel Brooks, Cindy Crawford, David Duchovny, Carrie Fisher, Jodie Foster, Linda Hamilton, Stephen King, Jay Leno, Helen Mirren, Ben Stiller, Eddie Van Halen i drugi.

  • +3
Serija 'Frasier' Izvor: Profimedia / Autor: Paramount Coll / Everett / Profimedia

Novo ruho nezaboravne serije donosi deset epizoda. Kelsey Grammer reprizirat će ulogu Frasiera Cranea, a ne zna se tko će od poznate glumačke postave biti uz njega, piše The Guardian. Grammer je u srpnju obznanio da je više puta pročitao završnu verziju scenarija prve epizode te da je plakao od sreće.