U 78. GODINI ŽIVOTA

Preminuo glumac John Mahoney, otac iz popularne serije 'Frasier'

06.02.2018 u 09:06

Bionic
Reading

Glumac John Mahoney, koji je u američkom sitcomu 'Frasier' igrao Martina Cranea, perminuo je u dobi od 77 godina. Tu vijest obožavateljima je priopćio BBC

Glumac John Mahoney preminuo je ove nedjelje, 4. veljače, u 78. godini života u hospiciju u Chicagu. Britanski glumac, koji je imao uspješnu kazališnu karijeru, te je za svoj rad dobio i nagradu Tony, ostat će, unatoč velikom broju filmskih i televizijskih uloga, ponajviše zapamćen po ulozi oca Frasiera i Nilesa Cranea u televizijskoj seriji 'Fraiser', koja se snimala punih 11 godina, od 1993. do 2004. godine. 

  • +7
John Mahoney Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Upravo za tu ulogu Mahoney je dobio 2000. godine nagradu Američkog udruženja filmskih i televizijskih glumaca, SAG, a bio je nominiran i za dvije nagrade Emmy te dva puta za Zlatni globus.

Mahoney je rođen u Blackpoolu, a kao mladić je odselio u Ameriku. Profesionalni glumac postao je tek u 40-oj godini života, a punih 39 proveo kao član američke kazališne skupine Steppenwolf.

Upravo oni su objavili kako je Mahoney preminuo uslijed komplikacija od karcinoma, kao i da je bio 'omiljeni član skupine poznat po svojoj iznimnoj ljubaznosti, velikodušnosti i osmijehu.'