poduzetnica i majka

Sjećate li se Claudije Beni? Nakon odlaska s estrade nekadašnja teen zvijezda danas vodi potpuno drukčiji život

10.02.2022 u 17:16

Bionic
Reading

Bila je glazbena teen zvijezda 2000-ih, vrhunac slave doživjela je nastupom na Eurosongu 2003. godine, kasnije se jednom pokušala plasirati na europsko glazbeno natjecanje, a nakon toga iščeznula je s glazbene scene. Claudia Beni danas je poduzetnica, udana je i majka je blizanki, a u intervjuu je progovorila o obitelji i privatnom biznisu kojem se okrenula nakon odlaska s estrade

Claudia Beni bila je poznata teen zvijezda koja je 2000-ih glazbenu scenu osvojila kao članica grupe Teens. Nakon toga okušala se i u solo vodama, a početak je bio itekako obećavajuć - 2003. godine Hrvatsku je na Eurosongu predstavila pjesmom 'Više nisam tvoja', a nakon toga pokušala se još jednom plasirati na to poznato europsko glazbeno natjecanje. No, ubrzo nakon toga Claudia se povukla s glazbene scene. Kako kaže, život pod svjetlima reflektora joj nije godio.

Na estradi nije prisutna više od 15 godina, a život joj se potpuno promijenio. Danas je poduzetnica, udana je te je majka šestogodišnjih blizanki.

'Da, prošlo je već 19 godina od nastupa na Eurosongu! Sada tek razumijem kakav je to bio uspjeh, kao i pritisak. Otkako sam svoje dala, otada više ne pratim niti hrvatska niti europska glazbena natjecanja,' rekla je Claudia u intervjuu za RTL.hr.

  • +7
Claudia Beni Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Na Eurosongu je osvojila 15. mjesto, a u intervjuu je otkrila kako kostim s nastupa još čuva. 'Kostim je još uvijek doma, u ormaru u sobi mojih djevojčica. Tu haljinicu stalno izvlače van, no nisu je još uvijek probale. Premale su, ali stalno mi govore: ‘Mama, pusti nam mamu’! Plešu našu koreografiju s Eurosonga. A sjećam je se i ja. Kako ne bi,' otkrila je Claudija za RTL.hr

No, život pod svjetlima reflektora joj nije godio te se brzo nakon Eurosonga odlučila povući s estrade premda je 2010. krenula nastupati s kolegama iz škole u Matuljima koji su se okupili u bendu Koktels. U tom bendu se zadržala do 2015. godine, a ondje je upoznala i sadašnjeg supruga. Danas je majka šestogodišnjih blizanki, za koje kaže kako pokazuju veliku ljubav prema glazbi.

Nakon napuštanja glazbenog puta, Claudia se poslovno usredotočila u posve drugom smjeru - nastavila je obiteljski posao u Matuljima te sada vodi Beni caffe, trgovinu specijaliziranu za talijanske aparate i mlince za kavu. U tom poslu odlično se snašla te sada sprema novi poslovni pothvat te najavljuje u Matuljima otvaranje caffeterije nalik na one u Trstu, a Claudija se nada da će to biti tek početak te da će s vremenom otvoriti lanac caffeterija diljem Hrvatske.