NJENA INSPIRACIJA

Sjećanje na ljubav: Josipa Lisac na svojim društvenim mrežama proslavila rođendan Karla Metikoša

08.02.2021 u 18:44

Bionic
Reading

Slavna glazbenica Josipa Lisac na društvenim mrežama obilježila je rođendan Karla Metikoša i prisjetila se njihove ljubavi

'Točno na današnji dan, 1971. godine u Petrinji, rodila se ljubav između Karla Metikoša i Josipe Lisac.

...u tom trenutku sve je postalo jasno; fantastična je spoznaja da smo svoje putove spojili na mah - u bljesku', napisala je Josipa Lisac prisjećajući se svoje velike ljubavi Karla Metikoša.

'Na današnji dan rođen je Karlo Metikoš, hrvatski glazbenik u svijetu poznat i kao Matt Collins. Veliki uspjeh postiže već 1963. godine u Parizu, a potom koncerte održava i u ostatku Europe, SAD-u i Africi.

Najznačajniji dio njegovog profesionalnog i privatnog života je suradnja i velika ljubav s Josipa Lisac i to na albumima od ‘Dnevnika jedne ljubavi’ 1973. do ‘Boginja’ 1987. godine. S Ivicom Krajačem i Miljenkom Prohaskom piše i prve hrvatske rock opere', nastavila je pjevačica u drugoj od nekoliko objava o Karlu Metikošu.

'Sreća, to je svaki susret s njim, njegov dah na licu mom. Sreća, njegov korak, njegov glas, nježni poljupci kroz noć, sasvim jednostavno on', Josipa Lisac uputila je lijepe stihove svom pokojnome mužu.

Josipa Lisac i Karlo Metikoš, izvan Hrvatske poznat i kao Matt Collins, upoznali su se 1971. godine, a ljubav im se dogodila na prvi pogled.

'Ja sam bila Karlova najveća prijateljica. Išla sam svugdje s njim i ako sam primijetila da nešto nije dobro za njega, pomogla bih mu. Isto tako i on meni. A sve te situacije u kojima je on šarmirao, meni je samo rastao u očima. Matt Collins je bio toliko elegantan da je to nevjerojatno. Cijeli je život imao jako puno stila, znao je kombinirati. Da znate kakve je jednom sebi šlape kupio, pa 'bademantl', pidžame… Znao je šarmirati prodavačice da zatvore dućan pa bi nam održao modnu reviju. Išao bi na plac u razdrljenim košuljama, ali u svemu tome je jako šarmantno izgledao. Nije nikada imao želju zadovoljiti tuđe oči, nego svoje. Naš shopping je izgledao otprilike ovako: On se rano ustane, kupi si sve za sat vremena, a onda ima svo vrijeme ovoga svijeta za mene. Jako ga je zanimalo što sve imam, kako će to meni stajati, za koju ću prigodu to odjenuti', rekla je Josipa Lisac za Nacional.