'PLES SA ZVIJEZDAMA'

Sjajni Mislav i Petra zasluženo odnijeli pobjedu

23.12.2013 u 11:02

  • +23

Ples sa zvijezdama finale

Izvor: Promo fotografije / Autor: HRT

Bionic
Reading

U finalu osme sezone 'Plesa sa zvijezdama' tri najbolja plesna para žestoko su se borila na plesnom podiju, no na kraju su slavili Mislav Čavajda i Petra Jeričević

Svaki par plesao je po dva plesa - jedan ples slobodnog stila (freestyle) te jedan po vlastitom izboru, a nakon toga u prvom krugu ispali su Sanda Dubravčić Šimunjak i Nicolas Quesnoit, dok su još jedan ples plesali Mislav Čavajda i Petra Jeričević te Ornela Vištica i Marko Herceg, a bolji u tom plesnom dvoboju bili su Mislav i Petra koji su žiri i gledatelje oduševljavali iz emisije u emisiju svojim plesnim umijećem.

Emisiju u kojoj su glazbeni gosti bili Zdravko Čolić i Tony Cetinski, otvorili su žestokim pasom dobleMislav Čavajda i Petra Jeričević na temu iz djela 'Carmina Burana', a njihova je temperamentna izvedba zaradila samo riječi hvale.

'Ovo je bilo zbilja prekrasno. Tema je jako lijepo ispričana i sve se krasno uklopilo u tu priču. Perfektno', rekao je član žirija Elio Bašan, a s njegovim mišljenjem se složila i Milka Babović.

Dinko Bogdanić čestitao je Petri kao najboljoj debitantici ove sezone: 'Bili ste zbilja odlični. Čestitam i iznenadite nas sljedećim plesom.'

Za ovaj ples nagrađeni su s četiri desetke!

Nakon njih Ornela i Marko pokazali su još jednom svoje plesne vještine, otplesavši strastveni tango.

'Jako mi se svidjelo kako ste jednostavnim figurama pokazali ono što čini tango. Ja zbilja nemam zamjerki', rekao je Davor Bilman, a žiri je nagradio par s četiri desetke.

Sanda i Nicolas izveli su paso doble, a Dinko Bogdanić im nije zamjerio sitne greškice.

'Ovo je bila komplicirana koreografija. Sanda, vaše greškice za mene nisu greške jer ovo nije bilo lako', kazao je Bogdanić.

Ipak, na kraju su dobili 39 bodova.

U drugom dijelu u kojem su se parovi natjecali slobodnim stilom, Mislav i Petra gotovo su rasplakali žiri neobičnom 'lutkarskom' plesnom pričom prepunom emocija.

'Toliko ste me uvukli u svoju plesnu predstavu da sam zaboravila da netko svira, jer ste bili fantastični', kazala je Milka Babović.

Dinko Bogdanić također je bio oduševljen: 'Takli ste me u srce, ovo je bio baletni perfomance. Standardne plesove povezali ste s baletom. Petra, vi biste sutra mogli plesati balet jer ste odlična plesačica i koreograf. A vaš đak je to sve sjajno usvojio.'

Davor Bilman je također bio pod dojmom. 'U ovih osam sezona vi ste najbolji muški amater kojeg smo imali ovdje. Iskreno, da sam ovo gledao od kuće, i ja bih malo cvilio', bio je iskren Davor. 

Naravno, nakon ovih hvalospjeva uslijedilo je 40 bodova žirija.

Emotivna koreografija o nesretnoj ljubavi koju su potom izveli Ornela i Marko, nije baš impresionirala Milku Babović: 'Nisam bila ponešena, moram biti iskrena. Pomalo nedorečeno je bilo ovo što smo vidjeli.'

Lijepa glumica nakon susreta sa žirijem nije mogla sakriti suze, a na kraju su za ovaj ples dobili 37 bodova.

Sanda i Nicolas ostavili su sve bez daha svojim žustrim can-canom, a bivša klizačica zaradila je bezbroj pohvala za svoj energični nastup.

Davor Bilman je bio vrlo zadovoljan: 'Ovo je bio zbilja mudar odabir. Ovo je najbolji can-can koji smo vidjeli u 'Plesu sa zvijezdama'. Sanda, ovaj ples sasvim odgovara vašoj osobnosti.'

Za ovu sjajnu izvedbu dobili su najbolje ocjene: četiri desetke.

Nakon zbrajanja glasova žirija i telefonskog glasovanja publike, jedan od tri zbilja sjajna plesna para morao je napustiti daljnji dio natjecanja, a to su bili Sanda i Nicolas.

'Ovo je bilo predivno, uživala sam u tim plesnim trenucima', rekla je Sanda zahvalivši se publici i žiriju.

No plesna bitka još nije bila gotova. Podij se nakon toga ponovno užario - dva preostala para su zatim izvela još po jedan ples i to eksplozivni jive.

Elio je ocijenio prvi plesni par 'Mislav i Petra, bili ste odlični. Na liniji ste onoga što ste i dosad pokazivali. Do kraja ste bili fantastični', a Dinko je zatim prokomentirao izvedbu Ornele i Marka: 'Ovdje je bilo premalo jivea kao jivea.' Nakon zbrajanja glasova pobjednici osme sezone 'Plesa' postali su Mislav i Petra.