lijepa gesta

Sin Rajka Dujmića muzeju donirao pianino na kojem je skladatelj stvarao velike hitove

14.10.2021 u 10:29

Bionic
Reading

Prošlo je nešto više od godinu dana otkad nas je napustio legendarni glazbenik. 'U sjećanje na Rajka'' sredinom rujna okupili su se u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu prijatelji, kolege i suradnici preranog preminulog skladatelja, a Muzej Zagreb 80's priprema 'event' u njegovu u čast koji će se održati 27. listopada a kojeg su nazvali 'Kako je dobro vidjeti te opet'

Muzej Zagreb 80’s smješten je na vrhu Radićeve ulice u središtu Zagreba, ameđu svojim eksponatima odnedavno krije i pianino Rajka Dujmića koji je donacija njegovog sina Tina Dujmića.

Riječ je o prvom pianinu na kojem je skladatelj sve do 1986. godine napravio brojne hitove Novih fosila a pianino je dobio na poklon od oca Stjepana koji je bio pomorac. 'Na jednoj plovidbi, prilikom usidrenja u Liverpoolu 1966. godine, otac Stjepan našao se u velikoj gužvi i žamoru mase ushićenih ljudi. Ništa mu nije bilo jasno, a onda su mu objasnili da svi oni uzbuđeno čekaju Beatlese. Tad je Rajkov otac bio dirnut vidjevši koji utjecaj glazbenici imaju na ljude. Znajući kako je njegov sin Rajko glazbeno nadaren, odlučio je da se iz Engleske vraća s klavirom za sina kako bi podržao njegov glazbeni talent', navode iz muzeja a donosi 24sata.

Događaj koji pripremaju bit će uz druženje kolege glazbenika i nezaboravne hitove koje je Rajko ostavio iza sebe. 'Mnoge zagrebačke generacije su odrastale, svađale se i mirile te zaljubljivale uz hitove Rajka Dujmića. Bez pompoznosti, toplo i domaće u obliku kućnog tuluma 80-ih, Muzej Zagreb 80’s mu se želi zahvaliti za sve lijepe emocije koje nam je prenio svojom glazbom kroz desetljeća stvaranja', najavili su.

VELIKI HITOVI

Rajko Dujmić napisao je više od 1800 pjesama, a ovo su tek neke uz koje su odrastale generacije

Pogledaj galeriju