KAO DA NE STARI

Sharon Stone danas slavi 59. rođendan ljepša i jača nego ikad

10.03.2017 u 18:57

Bionic
Reading

Za zvijezdu 'Sirovih strasti', koja danas slavi 59. rođendan, često se kaže da je poput vina - što je starija, to izgleda bolje. Zanosna holivudska plavuša, jedna od najinteligentnijih glumica svijeta, s mangupskim pogledom i jezikom otrovnijim od botoksa, prošla je trnovit put dok nije probala komad svog holivudskog kolača

Za svojih 59 godina preživjela je moždani udar, gubitak skrbništva nad sinom i probleme sa scijentološkom crkvom. No nakon nebrojenih bolnih iskustava bila je samo jača. Pored svega, glumica s moćnom kombinacijom neprijeporne seksepilnosti, rafinirane elegancije i natprosječne inteligencije danas izgleda bolje nego ikad.

Ready. #birthday #prep

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone) on

Rođena je 1958. godine u malom industrijskom gradu Meadvilleu u Pennsylvaniji. Odmalena se izdvajala od druge djece i vidjelo se da će biti prava pametnica jer je rano prohodala i progovorila te sama naučila čitati i pisati. Vršnjaci je često nisu razumjeli jer joj je škola bila važnija od svega.

Već s 15 godina studirala je književnost i umjetnost, međutim nije diplomirala. Sa sedamnaest godina osvojila je titulu Miss Pennsylvanije, što joj je s vremenom omogućilo da postane Fordov model u reklamama i tiskovinama. Godine 2007. fakultet joj je dodijelio počasni doktorat, ali san joj je bio izgraditi holivudsku karijeru pa je ubrzo odustala od obrazovanja i bacila se u filmske vode.

Svoju prvu veću ulogu Sharon je imala u filmu 'Deadly Blessing' 1981. godine.

Nakon toga je zaredala još nekoliko uloga, no proslavila ju je tek ona u 'Sirovim strastima' 1992. godine, kada je utjelovila lik književnice Catherine Tramell.

Njezino vruće ispitivanje u policijskoj postaji sanjali su mnogi muškarci, a križanje nogu postalo je filmski klasik i definicija seksepila.

Kada se udala za urednika Phila Bronsteina postala je i majka. Posvojili su sina Roana Josepha Bronsteina 2000. godine, nakon čega su se i rastali. Ipak, Stone je nakon razvoda posvojila još dva sina.

Godine 2005. u njezin je život ušao Laird Vonne, a godinu kasnije i Quinn Kelly Stone.

Playboy ju je uvrstio među 25 najseksi glumica dvadesetog stoljeća, kao i Empire, a dobila je i nagradu za zalaganje za prava gej populacije i osoba oboljelih od HIV-a.

Sharon je i danas izuzetno lijepa, iako je, priznala je, teško prihvatila činjenicu da stari. Poznata  je i po tome što je velika protivnica plastične kirurgije i tvrdi da želi dostojanstveno ostarjeti.

Nakon što je raskrstila sa scijentološkom crkvom prešla je na budizam.

Prije 16 godina doživjela je moždani udar od kojeg se jedva oporavila. Nakon toga morala je ponovo učiti hodati i govoriti. Smatra se najinteligentnijom glumicom na svijetu jer ima IQ 154.