ZNAMO ŠTO GLEDATI

Blockbusteri, nove sezone poznatih hitova i rom-com poslastica aduti su streaming servisa za veljaču

01.02.2023 u 07:23

Bionic
Reading

Najkraći mjesec u godini donosi nekoliko filmskih poslastica na male ekrane, od kinohitova do romantičnih komedija koje tradicionalno caruju veljačom. Tu su i nove sezone Netflixovih uspješnica 'You' i 'Outer Banks', ali i novi aduti najmlađeg streaming servisa kod nas - Sky Showtimea

Veljača za Disney+ počinje bombastično - već prvog dana novog mjeseca u ponudi je blockbuster nominiran za četiri Oscara, friški kinohit 'Black Panther: Wakanda Forever'. Sky Showtime također donosi blockbuster, novi nastavak 'Jurskog parka', a u novi mjesec ulazi sa serijom 'Gradonačelnik Kingstowna' s Jeremyjem Rennerom u glavnoj ulozi, glumcem koji je nedavno teško stradao u nesreći s ralicom.

I ova serija dolazi iz megauspješne radionice Taylora Sheridana, bivšeg glumca koji je u posljednjih nekoliko godina stvorio TV carstvo vrijedno milijardu i pol dolara i stoji iza TV fenomena 'Yellowstone', najgledanije serije u SAD-u, koja je dobila dva spin offa ('1883.' i '1923.'), a uskoro izlaze još dva.

Netflix donosi svoj originalni film, romantičnu komediju s Reese Witherspoon i Ashtonom Kutcherom, koja bi trebala zagrijati srca baš oko Valentinova, za kada su pripremili i španjolsku romantičnu seriju. U mjesecu pred nama, osim novih sezona serija 'You' i 'Outer Banks', ponudu su obogatili europskim produkcijama, a koje osvajaju gledatelje i na drugim kontinentima.

Zvijezda U NEW YORKU

Reese Witherspoon prošetala u modnom klasiku i stvorila pomutnju na gradskim ulicama

Pogledaj galeriju

Prime Video donosi novu, ujedno zadnju sezonu serije 'Carnival Row' s Orlandom Bloomom i Carom Delevingne, a koja je snimana u Dubrovniku. Njihov adut je 'The Consultant' s Christophom Waltzom u glavnoj ulozi, za koji se govori da je Amazonov odgovor na hvaljeni Appleov 'Severance'.

HBO računa na to da će u veljači gledatelje privući novim epizodama hvaljene serije 'Last of Us', a tu je i dokumentarac o celebrity suđenju godine - parnici između Amber Heard i Johnnyja Deppa.

Black Panther: Wakanda Forever, 1. veljače, Disney+

Godine 2018. ‘Black Panther’ bio je među filmovima s najvećom zaradom i nominiran je za šest nagrada Oscar, od kojih je osvojio tri. Njegova glavna zvijezda Chadwick Boseman preminuo je 2020. godine nakon teške bolesti. 'Black Panther: Wakanda Forever', drugi film o misterioznoj Wakandi i njezinom moćnom branitelju s novom Crnom panterom, zaradio je preko 400 milijuna dolara u kinima te je napokon stigao i na streaming servis, a u ovogodišnjoj utrci za Oscara zaradio je četiri nominacije. U nastavku filma Crnu panteru glumi Letitia Wright, uz Lupitu Nyong’o, Danai Gurira i Winstona Dukea.

Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Foreve Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Gunther's Millions, 1. veljače, Netflix

Multimilijunaš Gunther VI kupa se u luksuzu, putuje privatnim zrakoplovima, jede odreske sa zlatnim ljuspicama za večeru i okružuje se glamuroznom pratnjom glasnogovornika i zabavljača. I ne, nije riječ o milijunašu iz Njemačke, već njemačkom ovčaru. Guntherov pradjed bio je u vlasništvu misteriozne grofice čiji je sin tragično umro. Budući da nije imala nasljednika, grofica je ostavila značajno bogatstvo voljenom psu i dala ga na skrb bliskom prijatelju svog sina, talijanskom farmaceutskom nasljedniku i ambicioznom impresariju po imenu Maurizio Mian. U proteklih 30 godina Mian je izgradio carstvo u ime psa, uključujući glamurozne nekretnine, kontroverzne društvene eksperimente i jednu od najvećih shema porezne prijevare svih vremena. Četverodijelna istraživačka dokumentarna serije obilazi svijet u potrazi za odgovorima, dobivajući pristup nikad prije viđenom arhivskom materijalu u nadi da će razumjeti kompliciranu istinu koja se skriva iza najbogatijeg ljubimca na svijetu.

Gunther’s Millions Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

True Spirit, 3. veljače, Netflix

Kad uporna mlada jedriličarka Jessica Watson (Teagan Croft) odluči postati najmlađa osoba koja će sama, bez prestanka i bez pomoći, ploviti oko svijeta, mnogi očekuju da neće uspjeti. Uz potporu trenera jedrenja i mentora Bena Bryanta (Cliff Curtis) i roditelja (Josh Lawson i dobitnica Oscara Anna Paquin), Jessica je odlučna postići ono što se smatralo nemogućim, ploveći nekim od najizazovnijih dionica oceana tijekom 210 dana. Film 'True Spirit' temeljen je na istinitoj priči.

True Spirit Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Infiesto, 3. veljače, Netflix

Ožujak je 2020., a prvog dana izvanrednog stanja uslijed proglašenja pandemije koronavirusa dva detektiva su pozvana u rudarski gradić u asturijskoj nizini jer se pojavila mlada žena koja se godinama vodila kao nestala. Dok se svijet raspada, a osobne tragedije događaju se posvuda, detektivi ubrzo primjećuju da virus možda nije jedina mračna sila na djelu.

Infiesto Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Bill Russell: Legend, 8. veljače, Netflix

Ovaj dvodijelni dokumentarni film o legendarnom NBA košarkašu Billu Russellu nagrađivanog redatelja Sama Pollarda (MLK/FBI, Lowndes County) prikazuje posljednji intervju s njim prije smrti 2022., kao i pristup njegovoj ogromnoj osobnoj arhivi. Na terenu je Russell vodio sve svoje košarkaške timove do uspjeha - dva uzastopna NCAA naslova, zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Melbourneu 1956. i 11 naslova prvaka u trinaestogodišnjoj karijeri u Boston Celticsima (posljednja dva kao prvi crni glavni trener u povijesti NBA). Izvan terena Russell je bio borac za ljudska prava - marširao je s Martinom Lutherom Kingom Jr., vodio bojkot u NBA zbog rasističkih praksi i javno govorio protiv segregacije, što mu je donijelo Predsjedničku medalju slobode. Uz priču glumaca Jeffreyja Wrighta i Coreya Stolla te ekskluzivne intervjue s obitelji i prijateljima ikone, kao i sa Stephom Curryjem, Chrisom Paulom, Magicom Johnsonom, Larryjem Birdom, Jimom Brownom i ostalima, 'Bill Russell: Legend' rasvjetljava njegov život.

Bill Russell: Legend Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Johnny protiv Amber, 9. veljače, HBO

Dvodijelna dokumentarna serija o suđenju koje je punilo medijske stupce. Međusobne optužbe Amber Heard i Johnnyja Deppa s eksplozivnim dokazima, intimnom osobnom arhivom i intervjuima obaju pravnih timova osigurale su dovoljno materijala za dokumentarac u dva dijela. 'Johnny protiv Amber' istražuje slučaj klevete na Visokom sudu UK-a te važno i složeno pitanje obiteljskog zlostavljanja. Premijera prve epizode bit će 9., a druge 16. veljače.

Johnny vs. Amber Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

You, 4. sezona, 9. veljače, Netflix

Treća sezona završila je tako što se Joe naizgled preselio u Pariz kako bi pratio svoju posljednju žrtvu, no radnja četvrte odvija se u Londonu, u kojem preuzima lažni identitet profesora Jonathana Moorea nakon što napusti Madre Lindu u potrazi za Marienne. Četvrta sezona podijeljena je na dva dijela i prvih pet epizoda bit će dostupno 9. veljače, a preostalih pet 9. ožujka.

You, 4. sezona (1. dio) Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Funny Woman, 10. veljače, Sky Showtime

Humoristična šestodijelna serija temeljena je na bestseleru Nicka Hornbyja. 'Smiješna djevojka' prati kraljicu ljepote Barbaru Parker (Gemma Arterton) koja pokušava uspjeti u Londonu na vrhuncu ludih 60-ih. Parker otkriva da joj je smisao za humor najveći adut pa daje novu definiciju značenju riječi 'smiješna žena'. Nakon niza neuspjeha nađe se na nepoznatom terenu – na audiciji za televizijsku humorističnu seriju - a njezina beskompromisna sjevernjačka duhovitost pokazuje se kao faktor X koji nedostaje tom projektu. Dobiva ulogu i postaje dio revolucionarnog novog sitcoma koji će u narednim desetljećima imati utjecaj na britansku komediju. Prve tri epizode bit će dostupne od prvog dana prikazivanja, nakon čega će svakog tjedna izlaziti nova epizoda, a glumačku postavu čine Gemma Arterton, Tom Bateman, Rupert Everett...

Funny Woman Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Your Place or Mine, 10. veljače, Netflix

Kad su Reese Witherspoon i Ashton Kutcher najavili da će zajedno glumiti u Netflixovoj romantičnoj komediji, ljubitelji ovog žanra bili su oduševljeni. Glume Debbie i Petera, najbolje prijatelje 20 godina nakon 'nezaboravnog' prvog susreta (čitaj: veze za jednu noć). Unatoč njihovoj očitoj početnoj kemiji, stvari su između njih sada strogo platonske. To zapravo ima smisla jer su potpune suprotnosti: ona je samohrana majka koja žudi za rutinskim životom u Los Angelesu i odgaja sina Jacka (Wesley Kimmel) dok je on marketinški direktor sa sjedištem u New Yorku koji uživa u promjenama.

Kad zamijene kuće i živote na tjedan dana, otkriju da ono što misle da žele možda nije ono što im stvarno treba. Zatim Debbie započne vezu sa zgodnim strancem (Jesse Williams), no 'prijatelji' shvaćaju da je njihov odnos uvijek mogao biti temelj za nešto više.

Your Place Or Mine Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Jurassic World Dominion, 10. veljače, Sky Showtime

Era Jure doseže svoj epski završetak u filmu 'Jurski svijet: Carstvo', najnovijoj uzbudljivoj avanturi u blockbuster franšizi koja je zaradila milijarde na blagajnama diljem svijeta. Chris Pratt i Bryce Dallas Howard prvi put udružuju snage s već dobro znanim miljenicima franšize Laurom Dern, Jeffom Goldblumom i Samom Neillom. Četiri je godine prošlo od uništenja Isla Nublara – dinosauri sada širom svijeta žive s ljudima i prijete da od njih preuzmu mjesto predatora na vrhu hranidbenog lanca.

Jurassic World Dominion Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Best Man: The Final Chapters, 14. veljače, Sky Showtime

Serija temeljena na istoimenoj filmskoj franšizi iz pera scenarista i redatelja Malcoma D. Leeja (Djevojački izlet) prati prijatelje Harpera, Robyn, Jordan, Lancea, Quentina, Shelby, Candace i Murcha kroz razvoj njihovih veza i zakopanih razmirica dok prolaze kroz nepredvidive stadije krize – ili preporoda – srednjih godina. Prve tri epizode bit će dostupne od prvog dana prikazivanja, nakon čega će svakog tjedna izlaziti nova epizoda.

The Best Man: The Final Chapters Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

In Love All Over Again, 14. veljače, Netflix

U rujnu 2003. Irene dolazi u Madrid s ciljem da osvoji svijet i postane filmska redateljica. Upoznat će svoje najbolje prijateljice, kao i Julia, koji bi bio savršena glavna uloga za njezine filmove, ali i život. No život ima druge planove. Ova romantična komedija s dozom nostalgije govori o ljubavi i prijateljstvu koje cvjeta tijekom studentskih godina i pronalaženju vlastitog mjesta u svijetu.

In love all over again Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Law According to Lidia Poët, 15. veljače, Netflix

Radnja se odvija u Torinu kasnih 1800-ih, a reinterpretira istinitu priču Lidije Poët, prve talijanske odvjetnice. Presuda suda u Torinu proglašava njezino primanje u odvjetničku komoru nezakonitim, čime joj se onemogućuje bavljenje odvjetništvom samo zato što je žena. Bez novca, ali puna ponosa, Lidia dobiva posao u odvjetničkom uredu svog brata Enrica dok priprema žalbu za poništenje sudske presude. U pristupu koji je ispred svog vremena, pomaže osumnjičenicima za kriminal tražeći istinu iza predrasuda. Lidijin šogor Jacopo, misteriozni novinar, prenosi joj informacije i uvodi je u skrivene svjetove koji vrebaju ispod ulickane fasade Torina.

The law according to Lidia Poët Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Mayor of Kingstown, 2. sezona, Sky Showtime

Gradonačelnik Kingstowna, djelo hiperproduktivnog Taylora Sheridana, nominiranog za Oscara, i Hugha Dillona, prati obitelj McLusky, političke moćnike iz Kingstowna (Michigan), u kojem je zatvor jedini uspješan poslodavac. Serija s Jeremyjem Rennerom, nominiranim za nagradu Oscar, i oskarovkom Dianne Wiest u glavnim ulogama bavi se temama sustavnog rasizma, korupcije i nejednakosti te prati njihove očajničke pokušaje da uvedu red i pravdu u grad u kojem oni ne postoje. Nova epizoda dostupna je svaki tjedan.

Mayor of Kingstown, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Carnival Row, 2. sezona, 17. veljače, Prime Video

'Carnival Row' još je jedna žrtva streaming ratova, druga sezona ujedno mu je posljednja, a zanimljivo je to da je sniman u Dubrovniku. U glavnim ulogama su Orlando Bloom i Cara Delevingne. Prema službenom sinopsisu, druga sezona nastavlja pratiti bivšeg inspektora Rycrofta Philostrata zvanog Philo (Orlando Bloom) koji istražuje niz jezivih ubojstava. Vignette Stonemoss (Cara Delevingne) i Crni gavran planiraju osvetu za ugnjetavanje koje su pretrpjeli od vođa Burguea, Jonaha Breakspeara i Sophie Longerbane…

Carnival Row, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Outer Banks, 3. sezona, 23. veljače, Netflix

Nakon što su izgubili zlato i pobjegli iz Outer Banksa, treća sezona pronalazi Poguese izbačene na obalu pustog otoku koji se nakratko čini kao idiličan dom. Najnoviji stanovnici otoka provode dane pecajući, plivajući i uživajući u bezbrižnom načinu života svog privremenog prebivališta. Ali stvari brzo krenu naopako za Johna B, Sarah, Kiaru, Popea, JJ i Cleo kada se ponovno nađu u utrci za blagom, doslovno spašavajući živote. Švorc su i daleko od kuće, nikome ne mogu vjerovati, Ward i Rafe su gladni osvete, a tu je i nemilosrdni Karipski Don te ne preže ni od čega da bi dobio nagradu…

Outer Banks, 3. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Consultant, 24. veljače, Prime Video

'The Consultant' je komična triler serija s Christophom Waltzom u glavnoj ulozi. Temeljena na istoimenom romanu Bentleya Littlea iz 2015., serija od osam epizoda vrti se oko Regusa Patoffa (Waltz), konzultanta koji je angažiran da unaprijedi poslovanje u tvrtki za igre na sreću CompWare. Pod njegovim vodstvom, zaposlenici počinju dobivati nove i prilično uvrnute zahtjeve. Osim Waltza, u seriji glume Nat Wolff, Brittany O’Grady i Aimee Carrero.

The Consultant Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

We Have a Ghost, 24. veljače, Netflix

U horor komediji gledamo Davida Harboura, zvijezdu 'Stranger Thingsa', kao duha po imenu Ernest. Film temeljen na kratkoj priči Ernesta Geoffa Manaugha napisao je i režirao Christopher Landon, a u njemu glume Anthony Mackie i Jennifer Coolidge. Radnja prati dječaka Kevina koji otkriva duha na tavanu svog novog doma i pretvara ga u senzaciju na društvenim mrežama. No ubrzo postaju meta CIA-e kada Kevin pokuša kopati po Ernestovoj prošlosti i saznati što mu se dogodilo.

We Have a Ghost Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix