SKANDINAVSKA POSLASTICA

Serija 'Oslobođen' ledi krv u žilama

20.10.2022 u 08:55

Bionic
Reading

Pickbox NOW donosi još jednu skandinavsku poslasticu na koju ćete se 'zakačiti' nakon prve epizode

Tražite novu kriminalističku seriju s mnogo drame? Donosimo vam ultimativni izbor - skandinavsku seriju Oslobođen (Acquitted) koja treba biti prva na vašem popisu serija za pogledati!

Ova norveška serija počela se snimati 2015. godine i danas su dostupne dvije sezone tj. ukupno 18 epizoda. To je čini idealnom za sve one koji ne preferiraju mnogo sezona i epizoda. Uz to, sve su epizode lako dostupne na Pickbox NOW streaming servisu!

Dok je bio srednjoškolac, Aksel Borgen ostao je „obilježen“ nakon sumnje da je ubio tadašnju djevojku Karine Hansteen. Kako bi pobjegao od predrasuda i sumnjičavih pogleda ljudi iz rodnog mjesta Lifjord– odluči izgraditi novi život u dalekoj Aziji. Nakon 20 godina Aksel je oženjen, ima sina i vodi uspješan biznis. Ali kako to biva, prošlost uvijek pokuca na vrata kućnog praga.

Jednog dana kontaktira ga William Hansteen (Karinin otac) i moli ga da se vrati u rodni grad kako bi spasio središnju tvrtku solarnih panela. Aksel odluči skočiti na prvi avion i vratiti se u Lifjord. Tamo se, međutim, mora suočiti s otvaranjem starih rana i istim ljudima koje je ostavio iza sebe prije 20 godina. Najveću ulogu imat će Karinina majka Eva Hansteen koja zahtjeva ponovno otvaranje slučaja ubojstva svoje kćeri.

Talentiranu glumačku postavu čine skandinavski glumci: Tobias Santelmann (u ulozi Erika Nilsena), Nicolai Cleve Broch (Aksel Borgen), Henrik Rafaelsen (Lars Hansteen), Lena Endre (Eva Hansteen), Ellen Dorrit Petersen (Inger Moen Hansteen), Susanne Boucher (Helene Hansteen), Synnøve Macody Lund (Tonje Sandvik) i dr. Osim sjajne postave, serija je tri puta nominirana za Seoul International Drama Awards (najbolja mini serija, najbolja glumica i najbolji scenarist).

Sviđa vam se što ste pročitali? Onda posjetite Pickbox NOW na kojem seriju Oslobođen možete gledati odmah!