'ROBNA KUĆA'

Serija o ljepšoj strani Jugoslavije u MAXtv videoteci

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.10.2012 11:33
  • Objavljeno 17.10.2012 u 11:33
Serija 'Robna kuća'

Serija 'Robna kuća'

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Serija 'Robna kuća' koja broji 25 epizoda, nastala pod redateljskom palicom Igora Stoimenova, od 16. listopada nalazi se u ponudi MAXtv videoteke

Na prostoru koji na sjeverozapadu omeđuju granice Austrije i Italije, a na jugoistoku granice Grčke i Bugarske - prostoru na kojem je do prije nešto više od dva desetljeća bila država koja se zvala SFR Jugoslavija – nema osobe koja ne zna barem jednu pjesmu Bijelog dugmeta, barem neke dijaloge iz filma 'Ko to tamo peva', ili tko je bio Josip Broz Tito. Jugoslavija je danas samo povijesna činjenica, ali ono što je ostalo kao konstanta i najmanji zajednički nazivnik ovih prostora su stvari i događaji izravno vezani za osnove popularne kulture i sporta. Upravo su te stvari i događaji tema serije 'Robna kuća', koja se od 16. listopada nalazi u ponudi MAXtv videoteke.

Ova serija je neka vrsta popularnog magazina za gledatelje od sedam do 77 godina. Redatelj Igor Stoimenov i njegovi suradnici seriju su radili spajajući arhivske materijale s više od 200 intervjua, posebno napravljenih za ovu priliku, s protagonistima zbivanja i dobro upućenim komentatorima i suvremenicima. U MAXtv videoteci možete pogledati 25 epizoda koje se bave spektrom tema od partizanskih filmova, preko Bijelog dugmeta i novog vala, do uspjeha nogometne reprezentacije Jugoslavije i Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Narator serije je poznati glumac Nikola Đuričko
'Robna kuća' nostalgično je podsjećanje na ljepšu stranu novije povijesti ovih prostora, serija uz koju će mnogi zaplakati, neki se i nasmijati – serija koja u potpunosti opravdava svoj slogan 'Za nekoga sve, za svakog ponešto'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!