ZA LJUBITELJE KRIMIĆA

Serija koju će 'progutati' obožavatelji Sherlocka Holmesa

31.08.2022 u 13:16

Bionic
Reading

Uzbudljive istrage, odmjerena gluma, vrhunska produkcija te odgovor na pitanje tko je pravi Sherlock Holmes samo su neke od stvari koje vas očekuju u BBC-jevoj kriminalističko-dramskoj mini seriji 'Zagonetka pravog Sherlocka Holmesa' (Murder Rooms: Mysteries of the Real Sherlock Holmes)

U Zagonetkama pravog Sherlocka Holmesa, BBC-jevoj kriminalističko-dramskoj miniseriji kao stvorenoj za obožavatelje slavnog detektiva nesumnjivo će uživati i ljubitelji napetih - a što će također reći i kvalitetnih - krimića općenito!

U potrazi za Sherlockom Holmesom

Na sam spomen riječi 'detektiv' većini nas veoma brzo u svijesti će se pojaviti ime i/ili lik Sherlocka Holmesa, najvećeg (premda, istina, izmišljenog) detektiva na svijetu - i to ne bez valjanog razloga! Sherlock Holmes kao jedan od najprepoznatljivijih izmišljenih likova ikada tijekom više od stotine godina koliko je proteklo od njegova nastanka izvršio je uistinu ogroman utjecaj na popularnu kulturu te poslužio kao inspiracija za veliki broj likova: od simpatičnih detektiva poput Poirota i Monka pa sve do onih likova kao što su nezaboravni doktor House ili, pak, stanoviti superheroj koji se obožava oblačiti u crno, koji iz svoje špilje izlazi isključivo noću i koji se obično odaziva na 'Batman'.

Međutim, premda je utjecaj koji je Sherlock Holmes imao na popularnu kulturu i više nego očit, mnogo je manje očit odgovor na pitanje tko je točno - uz, naravno, Poevog C. Augustea Dupina kao vrlo vjerojatno prototipnog fikcionalnog detektiva - poslužio kao glavna inspiracija njegovu tvorcu Arthuru Conanu Doyleu.

Primamljiva kombinacija neočekivanih preokreta i gotičke atmosfere na Pickbox NOW

Odgovor na ovo pitanje leži upravo u seriji Zagonetke pravog Sherlocka Holmesa u kojoj pratimo fikcionalne avanture dinamičnog dua sastavljenog od jednako tako fikcionalnih inačica Arthura Conana Doylea (tumači ga, izuzev prve epizode, Charles Edwards, trenutačno najpoznatiji po ulozi Celebrimora u seriji Gospodar Prstenova: Prstenovi moći) te Doyleovog mentora i stvarne "preteče" Sherlocka Holmesa, doktora Josepha Bella.

Ukoliko vam kombinacija uzbudljivih istraga i njihovih neočekivanih preokreta, uznemirujuće i pomalo gotičke atmosfere, odmjerene glume te uvjerljivo rekreiranog viktorijanskog doba u svom njegovom sjaju, ali i bijedi zvuči primamljivo - a mi ne vidimo kako bi mogla zvučati ikako drugačije - ne preostaje vam ništa drugo nego da se prepustite Zagonetkama pravog Sherlocka Holmesa dostupnima na streaming servisu Pickbox NOW!