SERIJA KOJU SVI VOLE

Povratak kultnog Poirota, kojem će se mnogi razveseliti

31.08.2022 u 13:20

Bionic
Reading

Unatoč ogromnom broju likova poteklih iz njezina i više nego vještog pera, uz Agathu Christie ponajviše vežemo legendarnog Herculea Poirota. Čuvena serija o ovom vještom detektivu vraća se na Pickbox TV i ne sumnjamo da će ju mnogi iznova gledati

Kultnu britansku spisateljicu kriminalističkih romana Agathu Christie nije se bez razloga još davnih dana uvriježilo nazivati i 'kraljicom krimića'. Istovremeno najprevođenija, ali također i - kako na to upućuje Guinnessova knjiga rekorda - komercijalno najuspješnija autorica u povijesti, čija su djela prodana u više od čak dvije milijarde primjeraka, Agatha Christie je tijekom svoje duge i plodne spisateljske karijere napisala desetke romana i kratkih priča, a oni nas nisu prestali zabavljati ni današnjih dana.

Unatoč ogromnom broju likova poteklih iz njezina i više nego vještog pera, uz Agathu Christie posebno vezujemo jednog od njih, odnosno onog, istina, ponekad pomalo i smiješnog, ali zato uvijek besprijekorno dotjeranog onižeg gospodina belgijskog (nipošto francuskog!) podrijetla, kojeg u jednakoj mjeri krase njegove prvoklasne 'male sive ćelije' i njegovi 'veličanstveni' brkovi. Ako vam iz ovog kratkog opisa kojim slučajem (u što, moramo priznati, pomalo sumnjamo) nije jasno o kome se radi, otkrit ćemo vam tajnu i reći da je, dakako, riječ o čuvenom Herculeu Poirotu.

'Poirot' se vraća na Pickbox TV

Premda su Poirota kao jednog od najslavnijih fikcionalnih detektiva na svijetu (s njim bi se po pitanju popularnosti jedino još mogao mjeriti Sherlock Holmes) tijekom godina tumačila razna veća i manja glumačka imena - dovoljno je prisjetiti se Petera Ustinova, Orsona Wellesa, Alberta Finneyja ili pak Johna Malkovicha kao zadnjeg u nizu - nitko se od njih nije toliko stopio s ulogom kao David Suchet, kojeg nam je praktički neobično vidjeti bez brkova. Kultnog je detektiva utjelovio u nezaboravnoj te višestruko nagrađivanoj BBC-jevoj seriji 'Poirot' (Agatha Christie's Poirot). Serija je postala jedan od najslavnijih naslova britanske produkcije, a svaka epizoda temelji se na drugoj priči s Poirotom u glavnoj ulozi. Tijekom godina dobila je čak 20 nominacija za prestižnu nagradu BAFTA.

U Suchetovom neponovljivom tumačenju Poirota moći ćete uživati još jednom! 'Poirot' se 1. kolovoza vraća na kanal Pickbox TV, a čuvenu seriju možete pratiti od ponedjeljka do petka u 21 sat.