POLITIČKA ZAVJERA I SPAŠAVANJE LJUDSKE RASE

Serija 'Dolazak' s početkom ljeta na RTL 2

27.06.2013 u 01:05

Bionic
Reading

S početkom ljeta na male ekrane dolazi jedna od najnapetijih američkih serija! Od ponedjeljka do četvrtka, počevši od 1. srpnja u 23.15 sati na RTL 2, ljubitelji avanturističkih serijala, trilera i misterija moći će uživati u epizodama 'Dolaska', napete akcijske serije s elementima fantastike o najvećoj američkoj zavjeri u povijesti koja bi mogla promijeniti sudbinu čovječanstva!

Pred sam kraj Drugog svjetskog rata letjelica neutvrđenog podrijetla obrušila se na sjeveru Aljaske iz neutvrđenog razloga. Iako je letjelica u padu potpuno uništena, lokalna je policija pronašla 97 preživjelih putnika. Međutim, detaljnom analizom njihovih ozljeda utvrđeno je da oni, iako izgledom i ponašanjem sliče ljudima, nisu sa Zemlje. Kako se ne bi stvorila panika među ljudima, lokalne vlasti su godinama zataškavale prisutnost izvanzemaljaca, čak i od samog političkog vrha SAD-a, a za njihovo specijalno obitavalište znalo je vrlo malo ljudi.

Nakon više od 50 godina novoizabrani predsjednik SAD-a Elias Martinez (Blair Underwood) doznaje za prisutnost izvanzemaljaca u svojoj zemlji i odluči obznaniti svijetu njihovu prisutnost među ljudima unatoč protivljenju obavještajnih agencija. No njegove planove prekine pokušaj atentata… Shvativši da su neki od posjetitelja iz svemira izbjegli strogo čuvani pritvor na vrhu planine, CIA-ini obavještajci potajno planiraju pronaći ih i ubiti. Među izvanzemaljcima podijeljena su mišljenja: neki se žele spasiti od smrti i pokušati asimilirati među ljude, a drugi žele ući u borbu protiv ljudske rase. Usred njihove borbe, potpuno nedužan, nađe se Sean Walker (Jason Ritter), softverski inženjer koji planira zaprositi djevojku Leilu (Sarah Roemer) tijekom krstarenja po Karibima. Njihovo putovanje iz snova prekine Leilin misteriozni nestanak s broda. Sean će se upustiti u neizvjesnu potragu za dragom, koja će ga dovesti do otkrića najveće američke zavjere u povijesti koja bi mogla promijeniti sudbinu čovječanstva.

Autor ovog napetog i uzbudljivog serijala o političkoj zavjeri i spašavanju ljudske rase, belgijski scenarist i redatelj Nick Wauters ('Medij', 'Eureka'), vrlo je poznat u američkim televizijskim krugovima po svojoj maštovitosti i odličnim dijalozima. Njegovu neupitnu kreativnost u osmišljavanju zanimljivih serija prepoznali su i Evan Katz, Steve Stark i Jeffrey Reiner, renomirani producenti akcijskih i fantastičnih serijala poput '24', 'Trauma' i 'Friday Night Lights', koji su pristali sudjelovati u stvaranju jedne od najnapetijih serija posljednjih godina napravljene za američku televizijsku kuću NBC. Zanimljiv je i popis glumaca koji se pojavljuju u seriji, većinom priznatih televizijskih, nagrađenih brojnim priznatim nagradama, Emmy ili Zlatni globus - glavna uloga spašavatelja čovječanstva pripala je Jasonu Ritteru ('Dodir s neba', 'Parenthood'), američkog predsjednika Martineza utjelovit će iskusni Blair Underwood ('Nove avanture stare Christine', 'Zakon i red', 'Prljavi seksi novac'), vođu misteriozne grupe zatočenih izvanzemaljaca, Sophiju, glumit će iskusna Laura Innes ('Hitna služba' ), a tu su i Željko Ivanek ('Oz', '24', 'Heroji', 'True Blood'), Ian Anthony Dale 'Hawaii Five-0'), Scott Patterson 'Gilmorice') i hrvatskoj publici poznati glumac Stefan Kapičić, koji utjelovljuje lik Rusa Dimitrija Jelavitcha

Ne propustite seriju 'Dolazak' od ponedjeljka do četvrtka, počevši od 1. srpnja, u 23.15 sati na RTL 2!