BO DEREK

Seks simbol 80-ih: Slavu je stekla filmom 'Desetka', a i danas je ostala upamćena po pletenicama, ali i golišavim scenama

20.11.2019 u 21:59

Bionic
Reading

Na današnji dan, prije točno 63 godine, rođena je plavokosa ljepotica Bo Derek. Američka glumica, koja se proslavila ulogom u filmu 'Desetka', mnogima se urezala u sjećanje ponajviše zbog scene iz tog filma, u kojem trči u jednodijelnom zlatnom kupaćem kostimu, kose spletene u brojne pletenice. Danas je taj seksepil daleko iza nje, jer je odavno odlučila svjetla reflektora zamijeniti idiličnim životu na kalifornijskom ranču

'Starjeti nije lako, to nije za slabiće. Bette Davis je bila potpuno u pravu što se tiče toga. Nekad me hvale jer nisam išla na zatezanje lica, a nekad me kritiziraju što nisam! Jednostavno ste razapeti. Nastojim što manje razmišljati o tome. Okupirala sam se svojim hobijima i interesima', otkrila je nedavno Bo Derek, koja danas slavi svoj 63. rođendan.

  • +17
Bo Derek Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO ONORATI

Seks simbol 80-ih i dalje plijeni svojim izgledom, iako se posljednjih godina rijetko pojavljuje u javnosti. Sa svojim pet godina mlađim životnim partnerom, glumcem Johnom Corbettom, kojeg obožavateljice 'Seks i grada' pamte po ulozi Aidana Shawa, dečka Carrie Bradshaw, skrasila se daleko od Hollywooda i svjetla reflektora i to na idiličnom kalifornijskom ranču u dolini Santa Ynez.

Plavokosa ljepotica proslavila se ulogom u filmu 'Desetka', a nakon toga snimila je još nekoliko filmova i to pod redateljskom palicom svog tadašnjeg supruga Johna Dereka, čije prezime i danas nosi. Derek je bio njezina velika, životna ljubav, a iako je bio 30 godina stariji i u to vrijeme oženjen, tada 16-godišnjoj Bo Derek ništa nije smetalo.

Zbog nje je ostavio svoju tadašnju suprugu, glumicu Lindu Evans, koje se većina sjeća po ulozi Krystle Carrington iz 'Dinastije', i oženio je, a potom joj je napravio totalni makeover - posvijetlio joj je kosu, ali i promijenio ime iz Mary Collins u puno zvučnije: Bo Derek.

S njim je bila 22 godine u braku, sve do njegove smrti, kada je, doslovce preko noći, ostala sama jer se zbog njegove bolesti povukla iz filmskog svijeta i posvetila se njemu. Iako se na kraju vratila pred svjetla reflektora, uspjeh kakav je doživjela u mladosti više nije ponovila, osobito jer je počela snimati filmove slabijih kategorija.

Ono što je zanimljivo je i da je bila uvjerena kako nakon smrti voljenog supruga više neće voljeti, a onda je u njezin životu ušetao još jedan John - John Corbett, s kojim već 17 godina živi u izvanbračnoj zajednici.

'Imala sam averziju prema upoznavanju novih muškaraca. Imala sam osjećaj kao da sam za njih plijen ili trofej koji moraju ugrabiti. Nikada nisam znala želi li me netko upoznati zbog mene same ili zato što bi im izlazak sa mnom osigurao popularnost. Zbog toga sam pet godina i izbjegavala upoznavanja.'